Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Koju mjeru proizvođači mlijeka očekuju da u Ministarstvima poljoprivrede i financija konačno dogovore; koji je cilj popisa poljoprivrede i do kuda su stigli popisivači te kakav program razvoja ekološke poljoprivrede razvijaju u Zagrebačkoj županiji? To su samo neke od tema o kojima govorimo u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05. Čut ćete i koliko ćemo izvesti industrijskog krumpira a u drugom satu s našim gošćama iz Centra doktora Rudolfa Steinera Dijanom Posavec i Amalkom Vukelić te vinarom Tomislavom Tomcem razgovaramo o biodinamičkoj poljoprivredi.

U Nacionalnom marijanskom svetištu Mariji Bistrici održava se 28. po redu hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja koje organizira Vojni ordinarijat u suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom hrvatskih branitelja. Euharistijsko hodočasničko slavlje predvodi vojni biskup Jure Bogdan u izravnom prijenosu od 10 sati.

Nedjeljno izdanje Glazbe s potpisom od 14:05 i ovaj put donosi opuštajuću kompilaciju jazz uspješnica šetnjom kroz desetljeća.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Ide Mlakar Črnić Krava koja je lajala na mjesec. Prema istoimenoj slikovnici slovenska autorica Ida Mlakar Črnić napisala je za radio igrokaz o kravi koja premda stara i dalje sanja i želi ostvariti snove koje u mladosti nije mogla. Ovaj igrokaz upućuje djecu na starost kao razdobje u životu koje može biti jednako kreativno i ispunjeno kao i djetinjstvo.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.
U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Tihomira Horvata Neobični podstanari. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige možete pratiti i to Varaždin - Dinamo od 17 sati te Rijeka - Slaven Belupo od 19 sati.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša u cijelosti će ispuniti klavirske i vokalno-instrumentalne skladbe Johanna Sebastiana Bacha, koje donosimo u majstorskim izvedbama pijanistice Marthe Argerich i Renéa Jacobsa, uglednog belgijskog dirigenta i kontratenora.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.