Marija Bistrica: Hodočašće hrvatskih vojnika i redarstvenika - misa

4. listopada na HTV1 i HRA1 u 10 sati

Već tradicionalno uoči blagdana BDM od Krunice hrvatski vojnici i redarstvenici katolici, kao i hrvatski branitelji, u organizaciji Vojnog ordinarijata, prve listopadske nedjelje hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj.


Ovo je 28. hodočašće zaredom, a riječ je o putu njihova zavjeta za mir. Zahvalni na njezinoj blizini i pomoći u Domovinskom ratu žele joj iskazati privrženost, štovanje i potvrditi sinovsku odanost, svjesni brojnih milosti primljenih od Oca nebeskoga zahvaljujući njezinu posredovanju.

Misno slavlje na prostoru Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodit će mons. dr. Jure Bogdan, vojni biskup u RH. Ove godine zbog pandemije bolesti COVID-a 19 izostat će tradicionalna svečana ulazna procesija postrojbi Hrvatske vojske i policije, kao i drugih postrojbi, što je u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH.

Na misi će pjevati klapa HRM-a "Sveti Juraj" i klapa MUP-a "Sv. Mihovil" praćeni zvucima Orkestra oružanih snaga RH pod ravnanjem maestra Miroslava Vukovojca Dugana.

Komentator i urednik je Dragutin Siladi, redatelj Neven Mihael Dianežević, a producent Robert Flojhar.

Prijenos pratite i preko multimedijske usluge HRTi.