Okrugli stol "Novo-normalno koncertni modeli" u ponedjeljak na Trećem

HRT-ov projekt Sunčana strana Prisavlja u ponedjeljak, 5. listopada u 22:05 na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV-3), okruglim stolom na vrlo aktualnu temu "Novo-normalno koncertni modeli", završava svoju ovoljetnu sezonu na HRT-ovoj open-air pozornici na južnom travnjaku zgrade HRT-a na Prisavlju 3.

Tako tu finalnu večer projekta na HTV 3 posvećujemo "novo-normalnim" koncertnim modelima, s obzirom na to da je 2020. godinu obilježila pandemija Covida-19  te je donijela i potpuno neočekivan obrat u glazbenoj industriji, turizmu, a time i u kulturi.

Na već dobro poznatu prisavsku pozornicu stiže državni tajnik Ministarstva kulture Krešimir Partl, koji upravo ovih dana vodi radnu grupu s predstavnicima glazbenih udruga i organizacija, te predstavnici glazbene industrije i glazbene scene: Dario Draštata, Branko Paić, Daniel Vučković, Vedran Meniga, Dražen Goreta, Zoran Stajčić, kao i predstavnici bendova koji su zasvirali na prisavskoj pozornici – Nenad Borgudan iz grupe Detour i Boris Hrepić – Hrepa iz ex-Daleke obale i grupe Sunnysiders.

O problemima koji muče glazbenu zajednicu, o predloženim mogućim rješenjima, kao i o  nekim novim modelima koji se uvode u koncertne i festivalske  modele, u 60-minutnom izdanju te emisije razgovor vode Martina Validžić i Maja Njirjak.

Redateljica prijenosa je Vesna Fodor Fijačko.

Urednica odjela Kulture je Lidija Špiranec, dok je urednica projekta Sunčana strana Prisavlja bila Vlatka Kolarović, uz producentice Tihanu Čuljak i Petru Topolovec.

Sve emisije projekta Sunčana strana Prisavlja dostupne su na multimedijskoj platformi HRTi, a pojedine sadržaje možete pronaći i na našem YouTube kanalu.