Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U znak sjećanja na žrtve ustaškoga i nacističkoga režima u Zagrebu je u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust i Židovske vjerske zajednice Bet Israel postavljen prvi Stolperstein – kamen spoticanja. Projekt se provodi diljem Europe. Cilj mu je vratiti žrtvama identitet. U emisiji Susret u dijalogu od 9:05 razgovaramo koliko smo danas slobodni izraziti svoj identitet, jesmo li odgovorni u slobodi izražavanja vlastitih stavova i  mišljenja, koliko je kratak put od govora mržnje do nasilja, prepoznajemo li uopće netoleranciju, zašto su vjerske slobode civilizacijska stečevina koju treba njegovati na svim razinama? Gostuju književnica, novinarka i znanstvenica glasnogovornica Židovske vjerske zajednice Bet Israel Jasminka Domaš i ravnateljica Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust, osnivačica i direktorica Festivala tolerancije Nataša Popović.Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U Minijaturama za radoznale od 12:23 nastavljamo priču o neandertalcima u Dalmaciji i vodimo vas do Kaštel Štafilića i arheološkog podvodnog lokaliteta u Resniku. Priču o artefaktima s morskog dna našoj Maji Raguž ispričao je profesor Ivor Karavanić.

U povodu Svjetskog dana učitelja u emisiji Izvan okvira od 13:10 ugostit ćemo samo neke od najboljih učitelja, profesora i stručnih suradnika u Hrvatskoj. Koliki je izazov danas raditi u struci, što uopće znači biti među najboljima i koju poruku za njih imaju oni zbog kojih svaki dan ulaze u učionicu?

U Oporbenom zarezu gostovat će novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Koji će biti prvi potezi u konsolidaciji stranke, kako pomiriti sukobljene frakcije, hoće li biti revanšizma, i kako vratiti SDP na pobjedničke staze već  na lokalnim izborima, dio je tema emisije od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Smilje Kursar Pupavac Legenda o čudesnom porijeklu violine.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 realizira se iz HRT studija u Puli. U emisiji ćete čuti javljanje posade legendarnog broda Hir 3. koji je prije dvije godine s Maloga Lošinja krenuo na put oko svijeta i uskoro se vraća doma. Posada se tijekom putovanja izmjenjivala, a jedina konstanta bio je kapetan Saša Fegić. On i Marina Đukanović prije nekoliko su dana isplovili iz talijanskog grada Calgari u smjeru Jadrana. U emisiju nam se javlja zapovjednik broda CHAMPION ISTRA, a u neobaveznim ćakulama i reportažama poći ćemo do Zadra, rovinjskih otoka i najisturenijeg dijela istarskoga kopna, našega Kamenjaka.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Okrugli stol ponedjeljkom od 15:15 govorit će se o propustima dosadašnjih državnih administracija u području prevencije od nasilja i zaštite djece i mladih od nasilja, o implementaciji dobrih europskih praksi na tome području, ali i osobnom i profesionalnom angažmanu i naporima dviju naših uvaženih gošći da se praksa i hrvatske strategije o zaštiti djece i mladih poboljšaju i promijene. Gošće su dr. sc. Marina Ajduković, redovna profesorica u Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, psihologinja i psihoterapeutkinja, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih u Zagrebu.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.