Preživljavanje u divljini: Ubojita mećava

10. listopada na HRT – HTV 2 u 21:50 (12)

Instruktor preživljavanja i vodič kroz divljinu Hazen Audel putuje na neka od najekstremnijih mjesta na Zemlji. Zbog izazova u koje se sam upušta, prisiljen je ići do krajnjih granica vlastita znanja, izdržljivosti i umijeća. Kako bi uspio, oslanja se na drevne tehnike domorodačkih naroda koji već tisućljećima žive u tim prirodnim sredinama.

U zapadnom Tihom oceanu Hazen kreće na dugo oceansko putovanje u malenom tradicionalnom čamcu tatala. Boreći se protiv snažnih oceanskih struja i silovitih tropskih oluja, mora se dobro potruditi da dođe do ribolovnog područja, ulovi krupnu ribu i dokaže plemenu Tao da je vrijedan njihova poštovanja. U Meksiku sam kreće na smrtonosnu rutu kroz dubok kanjon, a jedina su mu zaštita od planinskog terena i otrovnih životinja tradicionalne sandale naroda Rarámuri.

U daljnjim pustolovinama koje ga vode od vrućeg pijeska australskih i namibijskih pustinja do gustih džungla Indonezije i jalovih ledenih pustoši sjeveroistočne Kanade, Hazen u svakoj sredini mora ići do krajnjih granica odgovarajući na ubojito pitanje: kako itko ovdje može preživjeti?

U 6. epizodi serije PRIMAL SURVIVOR 3 Hazen Audel je na mukotrpnoj ekspediciji kroz zaleđenu divljinu sjeverne Kanade, u potrazi za krdom karibua u pokretu. U jednoj od svojih najizazovnijih ekspedicija suočava se s ubojitim temperaturama ispod nule, zavijanjem mećava i prelascima preko podmukle ledene rijeke u kraju kojim tumaraju vukovi. Kako bi preživio na ovom zahtjevnom putovanju, Hazen je prisiljen ići do krajnjih granica oslanjajući se na vještine Indijanaca Cree iz zaljeva James.