Domovina – 7. sezona nagrađivane dramske serije

15. listopada na HRT – HTV 2 u 23:05 (12)

U sedmoj sezoni Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađivane serije Domovina glavne uloge glume Claire Danes i Mandy Patinkin, a ponovno ćemo gledati i Elizabeth Marvel, Linusa Roachea, Mauryja Sterlinga i Jakea Webera. Ove sezone pridružuje im se i hvaljeni glumac Morgan Spector.

Ova najbolja dramska serija televizijske kuće Showtime snima se u Richmondu u Virdžiniji.

Na kraju prošle sezone nakon pokušaja atentata predsjednica Keane (Elizabeth Marvel) prekršila je obećanje koje je dala Carrie (Claire Danes) i naložila uhićenje bez optužnice dvjesto članova obavještajne zajednice, među njima i Saula Berensona (Mandy Patinkin). Na početku sedme sezone Carrie napušta posao u Bijeloj kući i seli se sestri Maggie (Amy Hargreaves) odakle se sprema suprotstaviti Keaneičinoj administraciji i izboriti se za oslobođenje uhićenih kolega.

Domovinu u produkciji Fox 21 Television Studiosa za Showtime, za američku su televiziju prilagodili Alex Gansa i Howard Gordon, a temelji se na izraelskoj seriji Ratni zarobljenici Gideona Raffa. Uz Gansu i Gordona, izvršni producenti sedme sezone su Chip Johannessen, Lesli Linka Glatter, Patrick Harbinson, Claire Danes, Michael Klick, Ron Nyswaner, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem.

Serija je dobila dvije nominacije za televizijsku nagradu Emmy 2018. godine: Mandy Patinkin za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji i F. Murray Abraham za najboljeg gostujućega glumca u dramskoj seriji.

U 1. epizodi Carrie i Franny žive s Maggienom obitelji u Washingtonu. Saul i dvjesto drugih saveznih zaposlenika uhićenih nakon pokušaja atentata na izabranu predsjednicu još su u zatvoru. Administracija predsjednice Keane je pod povećalom.

Scenaristi epizode su Debora Cahn i Alex Gansa, a redateljica Lesli Linka Glatter.