Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji A sada Vlada od 8:05 gošća je Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU. Urednica emisije je Eliana Čandrlić Glibota.

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 donosimo vam reakcije nagrađenih autora na upravo završenom jubilarnom tridesetom Animafestu, razgovoramo i o nekima od dosad prikazanih filmova na posebnom izdanju Zagrebdoxa te se kritički osvrćemo na Nove mutante, još jedan naslov iz Marvelova portfelja. Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Godina 1964. završila je samo jednom svemirskom misijom... No, ipak ju je obilježila vrlo živa aktivnost na zemlji. Kako se sve to događalo, poslušajte u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

Kanjon Kamačnik kod Vrbovskog područje je zaštićeno u kategoriji značajnog krajobraza. O krškim fenomenima, flori i fauni kanjona Kamačnik u emisiji Oko znanosti od 13:10 govore mr. Marko Randić i ing. Marko Modrić.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 čut ćete izbor iz velikog diskografskog kataloga orkestra Berta Kaempferta.Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo djelo Miroslava Pendelja Zlatonosna rijeka. Jura, Ante i Zoe začudni su likovi u gorkoslatkoj situaciji u kojoj se traži zlato u rijeci Dravi. Netko će ispasti lakovjeran, a netko pokušati stvoriti "vijest" od toga na lokalnoj televiziji.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Nade Iveljić Kovač i konjić neuhvatljivi.

U večernjim minutama obrazovnog programa od 20:15 upoznat ćemo vas odgojno-obrazovnim djelatnicima koji su na Svjetski dan učitelja nagrađeni nagradom "Stjepan Cipek" koju svake dvije godine dodjeljuje udruga Forum za slobodu odgoja. Doznat ćemo i zašto u vrijeme pandemije moramo poseban naglasak staviti na razgovor o mentalnom zdravlju s djecom i mladima. A dio večeri ćemo posvetiti pisanju. Naime, udruga Pragma je i ove godine kreirala školski kalendar pod nazivom "PISMA: Nova prilika" koji progovara o važnosti razvijanja kompetencija pisanja kao načinu izražavanja mišljenja, stavova, znanstvenih rezultata, ali i u emocionalnom i medijskom opismenjavanju.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U mjesecu u kojem obilježavamo nacionalnu borbu protiv raka dojke u emisiji Fotosinteza od 12:30 govorimo o stavu građana prema vlastitome zdravlju. Koliko često idu na preventivne ili sistematske preglede? Je li im zdravlje zaista najvažnije s obzirom na to da se pokazalo kako su Hrvati dosta nemarni po tom pitanju?Dragomir Pfifer iz Osijeka, inženjer šumarstva i viši stručni suradnik za provedbu EU projekata Hrvatskih šuma gost je emisije Ovo malo duše od 18:35 u kojoj govori o gospodarenju hrvatskim šumama, o povijesnoj dimenziji šuma, o njihovu višestrukom bogatstvu i raznolikosti, o sadnji 2 i i pol milijuna sadnica za prirast šuma, u sklopu projekta NATURAVITA te o načinima oplemenjivanja i čuvanju šuma.

Od 20:45 možete pratiti prijenos prijateljske nogometne utakmice Švicarska – Hrvatska.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti izravni prijenos koncerta iz dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Nastupit će glazbena skupina Mangroove uz Jazz orkestar HRT-a, pod ravnanjem Mirona Hausera.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.