Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Zbog čega je svjetske medije zaokupila vijest da je američki predsjednik Donald Trump zaražen koronavirusom i kako je on na to reagirao? Što su ključne poruke iz posjeta Hrvatskoj američkog državnog tajnika Mikea Pompea i razgovora s premijerom Plenkovićem u Dubrovniku? Zašto je Njemačka na 30. obljetnicu ujedinjenja zemlje na političkoj prekretnici? Kako je Belgija nakon gotovo dvije godine dobila većinsku vladu? Kojim oštrim mjerama, u drugom valu pandemije Covida-19, SAD i europske države izbjegavaju ponovna nacionalna zatvaranja? Što su regionalni interesi drugih država oko sukoba Azerbajdžana i Armenije u Gorskom Karabahu? Kako je nakon izbora u Kirgistanu izbila oštra politička kriza? Vanjskopolitička emisija Viza na rasporedu je od 8:05.

Svake godine sve je više studenata s invaliditetom, dosta se razvio i sustav podrške, ali knjige i dalje kasne. Iako su u akademskoj godini 20/21., predavanja već počela, odluka o rezultatima natječaja za prilagodbu literature još nisu objavljena, a knjige su već davno trebale biti u pripremi i prilagodbi. Među pet-šest subjekata koji prilagođavaju knjige za slijepe i slabovidne učenike i studente su udruge Zamisli i Up2date. Oni se zalažu za sustavan pristup prilagodbi o čemu razgovaramo u emisiji Šesto čulo od 9:30.
U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 o knjizi Za novi ljepši Zagreb koja se bavi arhitektonskim i urbanističkim natječajima međuratnog Zagreba, od 1918. do 1941. razgovaramo s autoricom Tamarom Bjažić Klarin. Najavljujemo i 3. Bijenale industrijske umjetnosti čije će otvorenje zbog velikog broja izložbenih lokacija, njih čak 14 u šest gradova, trajati dva dana.Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 govorimo o hrvatskim svjetionicima i organiziranoj svjetioničarskoj službi na Jadranu koji postoje više od 200 godina.

Pjesme s albuma Smoke and Noise kojeg su objavili Chris Jones i Steve Baker čine današnji autorski odabir Tomislava Golubana za emisiju Po vašem izboru od 16:05.

U Religijskom  forumu od 18:05 poslušajte: papa Franjo objavio novu encikliku Fratelli tutti - Braćo sva o bratstvu svih ljudi. U Zagrebu održan Ekumensko glazbeno-molitveni susret za očuvanje planeta Zemlje i zdravlja ljudi. Rand, udruga koja promiče nenasilje, na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježila Međunarodni dan nenasilja. O životu Baptističke crkve u zdravstvenoj krizi razgovaramo s pastorom Baptističke Crkve Zagreb Ivicom Horvatom. Predstavljamo novi album Uđi u svoju pobjedu grupe Bez kompromisa.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Aleksandre Kulari Jabuke i kompjutor.

Zajednička emisija Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine od 20:15 uz ostalo donosi: Jačkar – Hrvatske narodne jačke iz Gradišća, reprint izdanja pjesmarice iz 1964. godine, predstavljen u Hrvatskom centru gradišćanskih Hrvata u Beču. Čut ćete reportažu iz Seattla gdje je bio održan 17. Croatiafest. Gošća emisije je Ana Marija Jovanak, Hrvatica iz rumunjskoga Klokotiča na studiju psihologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji U drugom filmu od 10 sati uz glazbeno-filmske želje slušatelja donosimo i popis glumaca koji su se pojavljivali u videospotovima velikih glazbenih zvijezda. Pregled vijesti iz filmske industrije i najave kinofilmova čekaju vas i ovoga četvrtka.U emisiji Homo sapiens od 12:35 gost je pisac i kazališni kritičar koji je upravo objavio knjigu svojih kolumni Dnevnik samoizoliranog intelektualaca koje je za vrijeme pandemije redovito objavljivao u Jutarnjem listu - Tomislav Čadež.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti izravni prijenos prvog koncerta Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti "Franjo Dugan st." iz salona Očić. Večeras je gošća glazbenica Lidija Bajuk.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.