Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Aktualne teme i događaje koji su obilježili tjedan ove subote u Inventuri od 9:05 pod povećalo stavljaju Ivana Šubarić i Ivica Ružičić.Treba li sve pravobranitelje objediniti u funkciji pučkog pravobranitelja? Postoji li opstrukcija institucija prema pravobraniteljima? Koje nove probleme je donijela koronakriza u području ljudskih prava? Moraju li maske za lice biti dostupne i osigurane svim građanima, ako je njihovo nošenje obvezno? Hoće li novi val ovrha povećati siromaštvo u Hrvatskoj? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05, a gošća je pučka pravobraniteljica Lora Vidović

U emisiji Tisuću bisera od 10:30 koja se realizira iz HRT studija u Zadru poslušajte: Ni nakon 5 desetljeća od prve inicijative, žitelji Pašmana ne odustaju od ukazivanja na potrebu izgradnje mosta Pašman - kopno. Ove zime Saljane čekaju veliki radovi: gradit će se novi lukobran u luci i mjesna zaobilaznica. U Telašćici znanstvenici prikupljaju mlađ za spas periske, jedinstvene mediteranske vrste kojoj prijeti izumiranje.Robert Funčić je skladatelj i glazbeni producent iz Rijeke. Iako mu profesionalna karijera traje više od četiri desetljeća tek je lani objavio prvi samostalni album Dječak, brod, čempres. Taj je materijal povod našeg današnjeg razgovora u emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 uz ostalo poslušajte. Petnaeset manjinskih udruženja proteklog vikenda sugrađanima i posjetiteljima Rijeke predstavilo je multikulturalni kolaž kojim dodaju svoje boje različitosti, ali i sličnosti u život grada. U Osijeku je održana trinaesta Središnja manifestacija Ukrajinaca u Republici Hrvatskoj, a čine to i cijelog listopada Nijemci, odnosno Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba iz Osijeka. Četrnaestu godinu zaredom Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira Konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom Da se nikad ne zaboravi i kojim se odaje počast žrtvama Srebrenice u Memorijalnom centru u Potočarima.

U današnjoj emisiji Etnoton od 19:25 govorit ćemo o novom albumu Dunje Knebl i etnoskupine Kololira, Tamo gori.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Irene Plejić Premec Nemoj ovo, nemoj ono. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadržaje Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)U znanstvenom opusu fra Josipa Ante Solde bavljenje glazbom i glazbenom pedagogijom prethodi njegovoj kasnije primarnoj vokaciji povjesničara. Od 16:35 u emisiji Tragom glazbe tema jest osvrt na sačuvane ostatke njegove glazbene i glazbeno-pedagoške djelatnosti, te analiza i valorizacija cjelokupnog muzikološkog opusa.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.