Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 8:05 Emisiju za selo i poljoprivredu izravno emitiramo iz Majura, općinskog središta na Banovini. Zašto dva i pol desetljeća poslije Domovinskog rata s Banovine pozivaju državnu vlast u pomoć? Koliki su potencijali za razvoj poljoprivrede i turizma tog kraja i koliko su iskorišteni? U emisiji koju uređuje i vodi Martin Vuković razgovarajući o Banovini pričat ćemo i o poslijeratnom razvoju drugih u ratu teško stradalih krajeva.U Marijinu mjesecu listopadu katolici s radošću uzimaju krunicu u ruke i prebirući zrnca razmatraju Isusov život. O toj pobožnosti u čast Blaženoj Djevici Mariji kroz povijest u Malom radio vjeronauku od 10:30 razgovaramo s profesorom crkvene povijesti doc. dr. sc. Danielom Pataftom.

Misno slavlje ove 28. nedjelje kroz godinu prenosimo iz Marije Gorice kraj Zaprešića, iz župne crkve Blažene Djevice Marije od Pohođenja. Predvoditelj je župnik Stjepan Barić, a početak je u 11 sati. Deset minuta prije upoznat ćemo župnu zajednicu s kojom slavimo današnju euharistiju.

U nedjeljnom izdanju Glazbe s potpisom od 14:05 poslušajte odabir iz bogatog opusa uglednog hrvatskog skladatelja, aranžera, dirigenta i glazbenog pedagoga - Miljenka Prohaske.


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 govorimo o manifestacijama Hrvatskog sabora kulture u vrijeme korone.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Stjepana Lica Martin kruh.Koncert na Prvom od 20:15 ove nedjelje ekskluzivno donosi odgođeni prijenos posebnog koncerta Bečke filharmonije iz vrta dvorca Schönbrunn koji je u posebnim epidemiološkim prilikama bio dostupan manjem broju prisutnih. Ove godine je 18. rujna program pod dirigentskim vodstvom karizmatičnog ruskog dirigenta Valerija Gergijeva osmišljen na temu "ljubav" uz raznolike ulomke iz orkestralne, filmske, baletne, operne i operetne glazbe. Prvi put u ovom nizu koncerata nastupio je poznati tenor Jonas Kaufmann u arijama Masseneta, Kalmana i Puccinija. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Od 18 sati možete pratiti prijenos nogometne utakmice trećeg kola Lige nacija Hrvatska – Švedska.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša predstavljamo vam švedskog violinista Daniela Lozakovicha, u čijim ćemo začudno zrelim izvedbama čuti Drugu partitu za violinu solo i dva violinska koncerta Johanna Sebastiana Bacha te šest minijatura i Violinski koncert Petra Iljiča Čajkovskog. U drugi dio emisije uvrstili smo Čajkovskijevu Petu simfoniju, a u zavšnom programskom bloku emisije u izvedbi Orkestra Marijinskog kazališta u Sankt Peterburgu čut ćete tri rijetko izvođene prigodne kompozicije koje je Čajkovski posvetio ruskom caru Aleksandru III.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.