Biografija: Dinastija Trump

18. listopada na HRT – HTV 1 u 21:05

Počevši od zlatne groznice u Yukonu 1880., tri naraštaja obitelji Trump suočavaju se s novim granicama te postavljaju temelje na kojima će počivati slava i bogatstvo Donalda Trumpa.

Djed Donalda Trumpa Friedrich emigrirao je u SAD u potrazi za američkom snom te kako bi se obogatio za vrijeme zlatne groznice. Uspio je u svom naumu, a nakon što je 1918. umro, njegov poduzetni sin Fred, otac Donalda Trumpa, nastavio je razvijati obiteljski posao za vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata.

Kad je bio dijete, Donald je živio u bogatoj gradskoj četvrti Queensu, no odnos s ocem bio je težak.

U 2. epizodi mladi Donald Trump shvatio je da će u životu uspjeti samo ako se bude neprestano borio. Nakon fakulteta vraća se kući kako bi radio u očevu građevinskom poduzeću. No počeo je sanjati o nečemu većem - snovi su to o životu na drugoj obali rijeke, na Manhattanu. Donaldov stariji brat Freddy je postao zrakoplovni pilot te je zauvijek ostao očevo teško razočaranje. Sada je nasljednik Donald. S vremenom preuzima obiteljsku tvrtku te kreće u osvajanje Manhattana. Pronašao je čovjeka koji će mu pomoći ostvariti te ambicije - odvjetnika Roya Cohna, osobu kontroverzne prošlosti.

Freddy umire slomljen i sam, a Donald zauzima svoje mjesto u krugu njujorških igrača. Tijekom 70-ih Donald Trump i Roy Cohn bore se protiv tužbe o diskriminaciji pri iznajmljivanju stanova te traže nove poslove na Manhattanu. Donald sve snažnije vjeruje u svoju filozofiju: uvijek uzvrati udarac i nikada ne priznaj poraz.

Mudro kreće u ostvarivanje prvog velikog projekta koji će svi hvaliti - hotel "Grand Hyatt". Zatim na red dolazi "Trump Tower" početkom 80-ih, koji će Donalda katapultirati u središte pozornosti gdje će i ostati sljedećih 40 godina.

Dokumentarnu seriju BIOGRAPHY: THE TRUMP DYNASTY odabrala je Mira Vočinkić.