Poseban program u povodu 30. obljetnice utakmice Hrvatska-SAD

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 17. listopada na Drugom programu (HRT-HTV2) emitirat će dvosatni prigodni program posvećen 30. obljetnici nogometne utakmice između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, odigranoj u Maksimiru 17. listopada 1990.

Program počinje prigodnom emisijom u 20:05 sati koju vodi Stjepan Balog, a tijekom koje ćemo se prisjetiti kako je do susreta došlo, tko je htio igrati u Maksimiru, a tko ga je želio spriječiti održavanje utakmice.

30 godina od povijesne utakmice Hrvatska - SAD
Gosti Stjepana Baloga u studiju HRT-a bit će protagonisti utakmice Ivan Cvjetković, strijelac drugoga gola, te Zorislav Srebrić koji je tada bio direktor reprezentacije.

Nakon uvodne emisije vidjet ćemo i premijeru dokumentarnog filma Hrvatski san autora i producenta Andreja Maksimovića.Hrvatski san govori o stvaranju i poimanju hrvatske države, njene prepoznatljivosti kroz hrvatsku nogometnu reprezentaciju. U filmu govore izravni protagonisti tog vremena.

Na kraju nogometno-povijesne večeri vidjet ćemo i skraćenu snimku utakmice Hrvatska – SAD i još se jednom prisjetiti prvog nastupa Vatrenih u novijoj hrvatskoj povijesti.


Osim na HTV2, poseban program pratite i preko multimedijske usluge HRTi.