Jazz Continuo - glazba Boška Petrovića, prijenos koncerta

15. listopada na HRT – HTV 3 u 19:30

Jazz Continuo je trio koji ostaje vjeran posebnom zvuku postave vibrafona - gitare - basa, kojom je trio Boška Petrovića desetljećima zabavljao i šarmirao publiku.


Skladbe napisane za taj trio i druge koje je Trio svirao na svojim koncertima, obogatile su jazz u bivšoj Jugoslaviji, ali su i otvorile put daleko izvan njezinih granica. Projekt je posvećen legendarnom hrvatskom jazz-glazbeniku Bošku Petroviću (1935. - 2011.) i njegovoj glazbi, jer njegovi su suradnici odlučili da će njegova glazba živjeti, da će i dalje biti dijelom našeg glazbenog života, a Jazz Continuo na najbolji mogući način promovira Boškovu umjetničku osobnost.

Naime, njegov najdugovječnji suradnik, basist Mavrin, dugogodišnji član Boškovog trija, gitarist Primož Grašič i Boškov nasljednik, vibrafonist Vid Jamnik njegove skladbe izvode s dubokim razumijevanjem, među ostalim uključujući Bošku svojstvene ekstravagancije, tajne i štosove koje su poznate samo najbližim suradnicima. Oni Boškovo autorsko stvaralaštvo održavaju živim, oni ga žive!

Urednica prijenosa je Melanija Pović Jagarinec, a redatelj prijenosa Tvrtko Grgić.