Druga strana: Tko žmiri na "crvene lampice" u Poreznoj upravi?

14. listopada na HRT - HTV4 u 21:10

Uhićenje čelnika JANAFA, uzburkalo je nacionalne strasti i još jednom ukazalo na činjenicu da su neki građani puno spretniji u stjecanju imovine od drugih.


Ponovo smo vidjeli da su ti "spretniji" obično u prijateljskim odnosima s visoko rangiranim političarima, ali i lokalnim poduzetnicima. I tu se sad kod običnih Hrvata probudi crv sumnje. Pomisle da je tu nešto sumnjivo i protuzakonito te da sustav ne funkcionira. I svake godine tako. Čim netko u kratkom vremenu stekne par milijuna eura ili netko od spretnijih poduzetnika sagradi neki dvorac, mediji aferu poprate, a onda sve padne u zaborav.


Božidar Kutleša

Ovaj put javnost je drvlje i kamenje sasula na Poreznu upravu, koja navodno ima sustav u kojem se upale crvene lampice kad nečija imovina odjednom nadmaši sve dosadašnje prihode tog "spretnog poduzetnika". Je li to točno? I tko žmiri na crvene lampice, odgovara ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša.

U Drugoj strani HTV-a saznajte koji su okidači sustava ranog upozorenja Porezne uprave i kako ih oni "spretniji" zaobilaze?

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na HTV4 emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i sva emitirana izdanja.

Gospodarska emisija Četvrtog programa HTV-a alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje na rasporedu je u srijedu u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.