A Porina dobiva...Dunja Vejzović

18. listopada na HRT - HTV 1 u 20:10

U iznimnom serijalu Dokumentarnih sadržaja i Unisona, film o primadoni Dunji Vejzović donosi priču jedne od najvećih hrvatskih sopranistica i o njezinim velikim ulogama diljem svijeta
.

Sjetit ćemo se prve uloge u HNK 1970. te pratiti životni put posebno otkako je Dunja, od 1980., slobodna umjetnica. Podsjećamo, tri godine je na Bayreuthskim svečanim igrama pjevala kultnu ulogu Kundry i postala njezina vodeća svjetska interpretkinja.

Film ističe i kako je pod ravnanjem Herberta von Karajana s Berlinskim filharmoničarima snimila za velike gramofonske tvrtke DGG i EMI, tri cjelovite Wagnerove opere Parsifala, Lohengrina i Ukletog Holandeza.

Vrhunska muzikalnost, njezina zanimljiva osobnost te velika karijera zaslužuje veliki film, pa će dokumentarac iz serijala A Porina dobiva... donijeti ono nešto više, istkanu dinamičnu priču o životu i radu ove hrvatske operne dive i glazbene pedagoginje velikoga međunarodnoga ugleda.

Scenarist i redatelj je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb.

Produkcija:  Unison Pro d.o.o.
Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a nakon emitiranja moći ćete ga pronaći i u videoteci spomenute platforme. U njoj se već nalaze oni o Vici Vukovu, Miljenku Prohaski, Oliveru Dragojeviću, Dinu Dvorniku i Ivi Robiću.