Film Free Spirits - Renato dobitnik Prix Circom Regional Award

U četvrtak, 8. listopada 2020., objavljeni su dobitnici nagrada Prix Circom Regional Award 2020. godine u 11 kategorija. U kategoriji "Europe" prvu nagradu je osvojio film "Free Spirits-Renato".
Naš tim, urednica Daniela Draštata, redatelj Đuro Gavran, montažer Filip Karabelj i producentica Ana Šaronja, pobijedio je u konkurenciji od 14 filmova.

Film govori o prvom hrvatskom gay youtuberu koji na duhovit, zabavan, ali uvijek provokativan način hrabro progovara o tabuima boreći se za pravo izbora.Obrazlažući svoju odluku žiri je kazao da je riječ o teškoj temi obrađenoj prijemčivo i zanimljivo, da je film dobro snimljen i montiran, a i glazba je doprinijela uspjehu filma.

Zbog epidemiološke situacije svečano proglašenje dobitnika nagrada po kategorijama, kao i dobitnika Grand Prixa bit će online, 14. listopada 2020.Free Spirits, serijal od petnaest kratkih dokumentarnih filmova, HRT je premijerno prikazao u HD razlučivosti na multimedijskoj platformi HRTi #EBUfreespirits. Film o Renatu možete pogledati OVDJE.Serijal HRT-a i koprodukcijskih partnera okupljenih pod okriljem EBU-ove stručne skupine za multikulturu progovara o običnim, a opet posve neobičnim ljudima koji su se usudili boriti za svoje ideje, svladati strahove, pronaći nove načine komunikacije i ispričati svoje priče.

Od osobenjaka s portugalskih otoka u Atlanskom oceanu, preko inspirativnih priča iz Nizozemske i Hrvatske do dirljivih i fascinantnih sudbina iz Bangladeša, Free Spirits govore o snazi ljudskog duha i vječnoj potrazi za slobodom.

Izvršni producent serijala je Erik Hogenboom, a urednica Daniela Draštata.