Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji A sada Vlada u 8:05 gostuje Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. Urednica emisije je Eliana Čandrlić Glibota.

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 donosimo osvrt na nagrađene naslove netom završenog Zagrebdoxa. U hrvatska kina dolazi film "Mare" redateljice Andreje Štake kojim je otvoren ovogodišnji Pulski festival, a Marija Škaričić nagrađena je Srcem Sarajeva za najbolju žensku ulogu. Pitamo se nudi li film katastrofe "Grenland: Posljednje utočište" odgovor na pitanje zašto je američki predsjednik nedavno izjavio kako želi kupiti Grenland.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.Neke institucije, koje se bave držanjem životinja su, unatoč problemima, prebrodile teška vremena. Hoće li iste sreće biti i neke vrste koje su na rubu izumiranja, poslušajte u emisiji Divni novi svijet u 12:30.

U emisiji Oko znanosti od 13:10 govorimo o podvodnoj arheologiji. Posjetili smo Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru i doznali kako pronalaze lokacije za svoja istraživanja, ušli smo u laboratorij gdje se konzerviraju i restauriraju pronađeni predmeti te smo posjetili njihovu galeriju gdje su izloženi najzanimljiviji predmeti naše podvodne arheološke baštine.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete blues pijanista Genea Harrisa koji je pjesme koje ćete čuti posvetio velikanu orkestralnog jazza Countu Basieu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo treći dio djela Irene Matijašević Budućnost poznaje samo krilate. Suptilan poetski triptih različitih ženskih glasova (koji su, možda ipak, samo jedan glas) o ljubavi, tjeskobi, svakodnevici, pisanju. Istodobno senzitivna i inteligibilna poezija Irene Matijašević otvara neke male usnule radiofonske prostore koji u nama potiču užitak, nježnost i hrabrost.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Nade Mihaljević Brbljava kornjača.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 govorimo o Festivalu prava djece na temu mentalnog zdravlja djece i mladih, a predstavljamo neke od rezultata istraživanja Edukacijsko–rehabilitacijskog fakulteta u sklopu projekta Pozitivan razvoj adolescenata u Hrvatskoj, provedenog na oko 10 000 djece i mladih u Hrvatskoj. Otkrivamo i kako izgleda provedba Građanskog odgoja i obrazovanja u jedine dvije hrvatske županije u kojoj ova izvannastavna aktivnost postoji i zašto bi je trebala provoditi svaka škola u našoj zemlji. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 12:30 u Fotosintezi bavimo se mentalnim zdravljem i pitamo vas koliko se osjećate sigurni? Koronavirus, gospodarska kriza, potres i pucnjava samo su neki od događaja proteklih pola godine. Saznat ćemo koliko su utjecali na vaše psihičko zdravlje.Od 20:45 možete pratiti prijenos nogometne utakmice četvrtog kola Lige nacije Hrvatska – Francuska.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice predstavljamo jedan od najznačajnijih festivala suvremene glazbe, onaj u Huddersfieldu koji već 40 godina iskušava granice zvuka, i istražuje što nam sve nova glazba može reći o nama samima te svijetu oko nas. U prvoj emisiji posvećenoj prošlogodišnjem izdanju festivala u Huddersfieldu donosimo izvedbe istaknutih interpreta suvremene glazbe, ali i eksperimentalne scene.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.