Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: u povodu Svjetskog dana hrane u Osijeku održan panel Od polja do stola - kako ojačati prehrambeni sustav i učiniti ga otpornim na izazove današnjice. Optimalni su rokovi za sjetvu pšenice, a još nije posijan ni ječam! Baranjski proizvođači i ove godine proizveli vrhunsku mljevenu začinsku papriku - kupci ne pitaju za cijenu. Ovogodišnju berbu jabuka baranjski voćari neće pamtiti po dobrom. Počela je berba maslina - u zadarskoj županiji mnogi očekuju bolje urode nego lani.Od 11 sati euharistijsko slavlje 29. nedjelje kroz crkvenu godinu, koja je ujedno i misijska nedjelja, prenosimo iz župe svete Marije Magdalene u Čazmi. O povijesti Čazme: nekadašnjega središnjeg mjesta Zagrebačke biskupije, o povijesti velebne crkve svete Marije Magdalene - najstarijega sakralnog spomenika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, te o župnoj svakodnevici doznajemo u reportaži prije prijenosa. Naš je domaćin župnik i dekan čazmanskog dekanata prečasni Dubravko Lauš.


Foto: Dario Njavro za HRT

U nedjeljnom izdanju Glazbe s potpisom od 14:05 donosimo bossa nova-jazz mix, a na popisu su Horace Parlan, Charlie Rouse, Big John Patton, Duke Pearson, Ike Quebec, Kenny Dorham i drugi.
U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio kajkavske suite Z mojih bregov Emila Cossetta, nastale na tekstove Frana Galovića, u izvedbi Hrvatskog pjevačkog društva Lipa iz Osijeka pod vodstvom Valerije Fischbach. Recitator je Dubravko Sidor.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Adama Rajzla Igra skrivača.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša Svjetski glasoviti japanski maestro Seiji Ozawa proslavio je 1. rujna svoj 85. rođendan. Pod dirigentskim vodstvom tog istinskog čarobnjaka orkestralnog muziciranja u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša donosimo dva majstorska djela Petra Iljiča Čajkovskog: Petu simfoniju u e-molu op. 64 i operu Pikova dama.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.