Goran - hrvatska triler/drama

30. listopada na HRT – HTV 3 u 22 sata (15)

U idiličnom okruženju snijegom zametenog Gorskog kotara Goran i njegova supruga Lina vode miran i jednostavan život okruženi prijateljima i obitelji. No njihova bezbrižna svakodnevica naprasno je prekinuta kada Lina objavi da je trudna. Sretna vijest uzburkat će duhove, idila će se pretvoriti u noćnu moru, a zimska bjelina poprimit će duboku nijansu grimiza.


Sadržaj je to trilera/drame iz 2016. godine u kojoj glume Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Filip Križan, Janko Popović Volarić, Bojan Navojec, Milan Štrljić, Iva Krajnc.

Na Festivalu Fantasia 2016. Franjo Dijak osvojio je nagradu Cheval Noir za najboljega glumca; u Puli 2017. film je dobio Zlatnu arenu za glazbu (Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz) i Zlatnu arenu za scenografiju (Petra Poslek i Iva Rodić); na Prifest 2017. u Prištini proglašen je najboljim balkanskim filmom, a redatelj Nevio Marasović dobio je Posebno priznanje; u Herceg Novom 2017. film je osvojio Nagradu Živko Nikolić za najbolji film; na Avvantura Film Festival 2017. Gjermund Gisvold dobio je Nagradu za najbolji scenarij.