A Porina dobiva... Zdenko Runjić

25. listopada na HRT - HTV 1 u 20:10

Hrvatska javnost, osobito mlađI naraštaji, ovim posebnim dokumentarcem dobit će puninu životne priče o iznimnom Zdenku Runjiću, skladatelju, aranžeru i tekstopiscu čije su pjesme jednostavno postale dio života svakog od nas.

Stvarao je za sve uvažene hrvatske vokalne interpretatore i grupe, ostvario više od 30 samostalnih izdanja u višemilijunskoj nakladi. Dobitnik je nebrojenih nagrada na festivalima u zemlji i inozemstvu, a nositelj je i priznanja Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Posebnu pozornost film daje njegovoj najplodonosnijoj suradnji, onoj s Oliverom Dragojevićem za kojeg je napisao 200 pjesama.

Film donosi arhivske snimke, fotografije, glazbene brojeve, sjećanja članova njegove obitelji i osnovnoškolskog učitelja Ivana Kedje, a o nezaboravnom šjor Zdenku govore i prijatelji Tonči Huljić, Goran Karan, Meri Cetinić i Oliver.

Ne zaboravimo, njegova pjesma "Galeb i ja" jedna je od naših najljepših pjesama, a "Skalinada" je postala neslužbena himna grada Splita i cijele Dalmacije.

Ne propustite priču o skladatelju soundtracka naših ljubavi, Zdenku Runjiću, u filmu serijala HRT i Unisona - A Porina dobiva.

Scenarist i redatelj je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb.

Produkcija:  Unison Pro d.o.o.
Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a nakon emitiranja moći ćete ga pronaći i u videoteci spomenute platforme. U njoj se već nalaze oni o Vici Vukovu, Miljenku ProhaskiDunji Vejzović, Oliveru Dragojeviću, Dinu Dvorniku i Ivi Robiću.