Nesreća: Razred koji nedostaje

26. listopada na HRT – HTV 1 u 20:10

Druga sezona dokumentarne serije Nesreća donosi šest novih slučajeva prometnih i drugih katastrofa na području Hrvatske.

Serija započinje epizodom o iskakanju nagibnog vlaka u Rudinama 2009., a slijede slučaj sudara školskog autobusa i vlaka u Pojatnom 1989., eksplozija minskih sredstava na plaži Vergarola u Puli 1946., avionska nesreća na Krku 1971. u kojoj je stradao hrvatski pjesnik Josip Pupačić, rudarske nesreće u Raši i Labinu 1940-ih koje su odnijele gotovo 300 života te požar u riječkom rodilištu 1975. u kojem su stradale 23 bebe. O slučajevima iz "prve ruke" govore svjedoci, istražitelji, žrtve i najbliži članovi obitelji, suci, odvjetnici, optuženici i drugi. Serija sadrži i asocijativne igrane dijelove.

Razred koji nedostaje

Epizoda govori o najvećoj školskoj nesreći u Hrvatskoj iz 1989. godine. Pedesetak učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda iz OŠ "Antun Mihanović" iz Prigorja Brdovečkog išlo je na izlet u Gornju Stubicu. No, na željezničkom prijelazu kod Pojatnog došlo je do iznenadnog sudara s vlakom i u toj je nezgodi 14-ero djece izgubilo živote, a 21 ih je ozlijeđeno. U epizoda sudjeluju preživjeli putnici, učiteljice, roditelji poginulih školaraca, optuženi vozač, njegov odvjetnik i drugi.

Scenarist i redatelj je Arsen Oremović, direktori fotografije su Raul Brzić i Kristijan Burlović, dok glazbu potpisuje Toni Starešinić. Producentica je Maja Vukić.

Produkcija:  Izazov 365 za HRT
Pratite nas i preko multimedijske usluge HRTi, a nakon emitiranja epizodu ćete moći pronaći i u videoteci spomenute platforme, gdje se nalazi i prva sezona serije.