Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji A sada Vlada gost je Josip Aladrović, ministar rad, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Urednica emisije koja počinje u 8:05 je Eliana Čandrlić Glibota.U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 kritički se osvrćemo na dugometražni prvijenac uglednog ilustratora i animatora Milana Trenca Ribanje i ribarsko prigovaranje te na posljednji film Romana Polanskog Časnik i špijun u kojem se taj slavni redatelj pozabavio poznatom "aferom Dreyfus". Detaljno ćemo vas upoznati s bogatim programom zagrebačkog kina Tuškanac u kojem se idućih dana obilježavaju međunarodni dani animacije i audiovizualne baštine te se održavaju Tjedan češkog filma i Festival filmova u jednom kadru.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Što još nismo znali o tom stroju zvanom - virus? Kako preuzimaju stanice domaćina u svoju korist? Postoji li ijedno mjesto na Zemlji bez njih? Pitamo se u emisiji Divni novi svijet u 12:30.U emisiji Oko znanosti od 13:10  govorimo o podvodnoj arheologiji. Posjetili smo Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru i doznali kako pronalaze lokacije za svoja istraživanja, ušli smo u laboratorij gdje se konzerviraju i restauriraju pronađeni predmeti te smo posjetili njihovu galeriju gdje su izloženi najzanimljiviji predmeti naše podvodne arheološke baštine.

Po vašem izboru od 16:05 čut ćete izbor skladbi s zadnje ploče Boška Petrovića snimljene u Ljubljani s Big bandom Slovenske radiotelevizije. 


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Ančice Koprek (prema Braći Grimm) Cvilidreta.

Mjesec listopad mjesec je školskih knjižnica. Što sve školski knjižničari rade doznajemo u prvom satu Večernjeg program Uvijek Prvi od 20:15. Nakon 21 sat govorimo o Andersenovom tjednu koji se obilježava u Gradskoj knjižnici Daruvar, te muzejsko edukativnoj akciji EMA.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Iza nas je Međunarodni dan bijelog štapa koji je prerastao u Međunarodni dan slijepih, a u kojem se javnost upoznaje s problematikom slijepih osoba. Upravo je radio medij kojeg slijepe osobe vole konzumirati, pa im ovaj tjedan posvećujemo emisiju Fotosinteza od 12:35. Doznat ćete što im radio znači u životu, kako zamišljaju radijske voditelje te kakav sadržaj vole slušati?

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice predstavljamo jedan od najznačajnijih festivala suvremene glazbe, onaj u Huddersfieldu koji već 40 godina iskušava granice zvuka i istražuje što nam sve nova glazba može reći o nama samima te svijetu oko nas.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.