Druga sezona serije Povrh jezera

31. listopada/1. studenoga na HRT – HTV 2 u 0:05 (12)

Pet godina nakon šokantnih događaja koji su potresli njezin rodni kraj na Novom Zelandu, detektivka Robin Griffin vratila se u Sydney te svoj život nastoji dovesti u red. Kad na plažu Bondi ispliva truplo nepoznate Azijke, policija sumnja da će uspjeti otkriti kako je nastradala, sve dok Robin ne zaključi da Kineskinja, kako su je nazvali, nije umrla sama.

Za to vrijeme Robin se prisjeća kćerkice Mary koje se odavno odrekla, pa se stoga odluči javiti obitelji koja ju je posvojila. Mary je sada tinejdžerica, strastvena i tvrdoglava poput biološke majke, i u burnoj je vezi s karizmatičnim starijim muškarcem. Robin pomalo otkriva koliko je teško pomagati nekomu tko pomoć zapravo ne želi. K tomu, istraga će je odvesti u samo srce zločinačkog podzemlja i još bliže tajnama vlastita srca.U seriji TOP OF THE LAKE: CHINA GIRL glavne uloge imaju Elisabeth Moss (detektivka Robin Griffin), Gwendoline Christie (Miranda Hilmarson), David Denick (Alexander Puss), Alice Englert (Mary), Ewen Leslie (Pyke), Nicole Kidman (Julia).

Scenaristi serije su autorica Jane Campion i Gerard Lee, redatelji Jane Campion i Ariel Kleiman, a izvršni producenti Emile Sherman, Iain Canning, Jamie Laurenson, Lucy Richer i Jane Campion.

U 1. epizodi detektivka Robin Griffin prisjeća se kćeri Mary koju je prije mnogo godina dala na posvajanje. Robin se silno želi pozabaviti novom istragom, što joj i pođe za rukom kad na plažu Bondi u Sydneyju ispliva truplo mlade Azijke.

U 2. epizodi umrloj djevojci s plaže policajci daju nadimak Kineskinja te počinju istraživati njezino ubojstvo. Pokraj njezina trupla našli su i fetus pa stoga pretpostave da je bila trudna. Prostitutka Linda pokazuje Robin i Mirandi gradske bordele, među kojima i Silk 41, u kojem se detektivke raspituju je li koja od djelatnica nestala. Robin odluči da će pisati kćeri Mary te se nalazi s njezinim posvojiteljima, koji joj otkrivaju da će se rastati. Ubrzo nakon toga Mary je nazove.