Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Istri se, nakon loše prošlogodišnje berbe, na nekim područjima očekuje i rekordan urod maslina. Izvrsna prilika poljoprivrednicima za dodatnu zaradu - soja kao postrni usjev. Put istarske malvazije na vinskoj sceni – od jednogodišnjeg svježeg vina do platinastih medalja na Decanteru za odležana vina. Emisiju za selo i poljoprivredu slušajte od 8:05.U povodu Dana reformacije i 150 godina održavanja bogoslužja u Osijeku od 10 sati prenosimo bogoslužje iz Evangeličke crkve u Osijeku. Bogoslužje će predvoditi evangelički biskup Branko Berić, a proslava Dana reformacije okupit će na slavlju i predstavnike drugih vjerskih zajednica. Prijenos pratite i na Prvom programu HTV-a.

U razgovoru s članovima katoličke evangelizacijske skupine Duhovni kutak u Malom radio vjeronauku od 11:05 predstavljamo njihov novi nosač zvuka Slavim rane i krv Jaganjca Božjeg.U nedjeljnom izdanju Glazbe s potpisom od 14:05 ovaj put tema nam je Modern Jazz.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Marie Catherine d'Aulnoy Bijela mačka. Bio jednom jedan kralj i imao tri sina. Kralj je bio star, ali je jako volio svoju krunu stoga je odlučio sinovima dati zadatke koje neće moći ispuniti. U potrazi za najmanjim psom na svijetu, najtanjom tkaninom i najljepšom djevojkom sva će tri princa lutati svijetom, ali samo jedan će pronaći sve što mu je potrebno u kraljevstvu bijele mačke.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno možete čuti priču Jelene Pervan Svemoguća Anđa.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti izravni prijenos koncerta Hrvatskog baroknog ansambla pod naslovom CONCERTO-CONCERTINO iz Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu. Na programu su skladbe Corellia, Vivaldija, Marcella, Tellemanna i Bacha. Solisti su violonistice Laura Vadjon, Tanja Tortić i Helga Korbar te violinist Matej Mijalić i oboist Stjepan Nodilo.


Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Hrvatska javnost, osobito mlađi naraštaji, posebnim dokumentarcem dobit će puninu životne priče o iznimnom Zdenku Runjiću, skladatelju, aranžeru i autoru tekstova, čije su pjesme jednostavno postale dio života svakoga od nas. Glazbeno-dokumentarna serija A Porina dobiva... Zdenko Runjić na rasporedu je u 20:10.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Planet majmuna
, koji emitiramo u 20:05, snimljen je 1968. godine za približno šest milijuna dolara, a zaradio je samo u Americi 1968. 32 milijuna. O popularnosti filma i njegovom svojevrsnom "kultu" svjedoči i činjenica da su od 1970. do 1973. snimljena čak četiri "nastavka", a kasnije i dvije TV serije. U ovome ZF ostvarenju glume Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter, Maurice Evans i drugi.Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Kao posljedica napada, aktivistica Društva za zaštitu pasa Žana završava u bolnici razrezanih obraza. Nakon Grubišićeva nestanka, Bubalo se ne javlja sumnjičavom Blagi. Blago i Barbara kreću u lov. Dio je to sadržaja 4. epizode treće sezone dramske serije Novine koja počinje u 20:25.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.