A Porina dobiva...

1. studenoga na HRT - HTV 1 u 20:10

"Ono sve što znaš o meni, to je stvarno tako malo..."
Tako bismo mogli procijeniti i znanje o jednom od najvećih skladatelja, pjesnika, aranžera, flautista i pjevača koje smo ikada imali - Arsenu Dediću.

Imamo dojam da znamo sve, no, kada je riječ o tako bogatoj karijeri, znamo malo. U ovom iznimnom filmu, vidjet ćemo zanimljive videozapise, stare fotografije, slušati skladbe koje su obilježile jedno vrijeme.Pratit ćemo i njegov put od djetinjstva, pokušaja proboja na glazbenu i pjesničku scenu, studija flaute u Zagrebu, osnivanja tzv. zagrebačke škole šansone, prijateljevanja s velikim svjetskim zvijezdama kao što su Gino Paoli, Sergio Endrigo i Bulat Okudzhava, ali i skladanja vječnih hitova, glazbe za filmove, televizijske serije, kazališne predstave, nagrade u San Remu (koju je prije njega dobio Bob Dylan) te skladanja bogatog opusa za djecu.

Novi dokumentarni film iz serijala "A Porina dobiva... u produkciji Unison Pro, otvara knjigu zvanu Arsen Dedić.

Scenarist i redatelj je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb.

Produkcija:  Unison Pro d.o.o.
Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a nakon emitiranja moći ćete ga pronaći i u videoteci spomenute platforme. U njoj se već nalaze oni o Dunji Vejzović, Vici Vukovu, Miljenku Prohaski, Oliveru Dragojeviću, Zdenku Runjiću, Dinu Dvorniku i Ivi Robiću.