Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Slavoniji su snimili svoj prvi igrani film o ratu, Adam. Priča je to koja šalje poruku protiv nasilja nad djecom, te govori o ratu i poraću, životu s ratnim traumama, neprilagođenosti i nerazumijevanju okoline. Prvi slavonski ratni film Adam nominiran je i za najbolji igrani film na Barcelona film festivalu koji upravo traje. U Prvoj crti od 9:30 razgovaramo s dijelom filmske ekipe i to na mjestima na kojima se film snimao.Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umjetnost u mreži od 12:30 pitamo se kako oslikati šareni horizont slobode za ljude lišene slobode.

Dr. Olga Orlić s Instituta za antropologiju u Zagrebu, već se duže vrijeme bavi proučavanjem grupa solidarne razmjene. Riječ je o organizacijama, formalnim ili neformalnim grupama građana koje uključuju poljoprivrednike, proizvođače hrane, vrlo često ekološke proizvođače, i kupce koji žele znati od koga i kakve namirnice kupuju. Kako djeluju grupe solidarne razmjene u Hrvatskoj i u svijetu, s kakvim se problemima susreću, kakvi sve modeli solidarne razmjene postoje i kako su se razvili, saznajte u današnjim Poveznicama od 13:10.


Foto: Dario Njavro za HRT

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji predstavit ćemo odabrane pjesme Zvonka Špišića

Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U ciklusu Oda-birano od 18:15 donosimo novu premijeru, dokumentarno-glazbenu istragu mladog muzikologa Daria Poljaka "Fragmenti o Sacrae cantiones - od izgubljenih nota do repertoarnoga kanona" uz 400. obljetnicu tiskanja znamenite zbirke Ivana Lukačića.U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Sunčane Škrinjarić Zeleni Mjesec.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:35 poslušajte emisiju Linija povjerenja, koja se bavi problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, a gosti su psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)U Triptihu od 16:03 čut ćete osvrt na Zajednički fotografski narativi. Projekt se realizira u različitim formama: izložbama, okruglim stolovima, predavanjima..., te, što je posebno važno, u suradnji više institucija i nezavisnih umjetničkih organizacija. Bit će riječi i o trodnevnoj ambijentalnoj instalaciji multimedijskog umjetnika Vanje Babića postavljenoj ovih dana u organizaciji Galerije 90-60-90 u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, a donosimo i osvrt na izložbu Oni dolaze slikara Nikole Pjevačevića.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.