Serengeti: Najezda

6. studenoga na HRT – HTV 2 u 20:05

Dokumentarna serija prati međusobno isprepletene priče iz života životinja u savani tijekom jedne godine.

Vidjet ćemo netaknuti kutak Serengetija u srcu Afrike. Pratit ćemo dramatični svakodnevni život životinja i emocionalne trenutke s kojima se suočavaju. Upoznajte usamljenu lavicu prognanu iz čopora, strastvenog babuna koji očajnički pokušava pridobiti izgubljenu ljubav i nestašnu obitelj mungosa koja traži besplatni ručak. Pune smiješnih, tužnih i napetih trenutaka, njihove uzbudljive pustolovine držat će vas prikovane za ekran.

Revolucionarne snimateljske tehnike i izvorna glazba dovest će vas u srce zbivanja. Serija Serengeti približava nam stvarne dramatične događaje i prikazuje ih očaravajuće detaljno.

Nagrađivani britanski glumac John Boyega kao narator približit će nam uzbudljive događaje iz svakodnevice jedinstvenih stanovnika savane. Ljubav i gubitak, ljubomora i suparništvo, tragedija i trijumf izmjenjuju se u srcu ove legendarne zemlje.

U epizodi NAJEZDA sve životinjske obitelji u Serengetiju napeto iščekuju veliku godišnju seobu. Vrućina sve više dolazi do izražaja. Hrane je sve manje i grabežljivci već počinju osjećati glad. Ali život ide dalje. Lavica Kali i njezina sestra povjerile su laviće na čuvanje novoj muškoj dadilji Sefuu, što umalo završi katastrofom.

Babun Bakari potresen je kad mu se učini da će njegova nova družica Cheka i posvojeni mladunac nastradati skupljajući krokodilska jaja na rijeci. Zbog suparništva s vođom skupine on i mladunac naći će se u još većoj opasnosti. Doseljava se obitelj divljih pasa, pod vodstvom mužjaka Jasarija. Ima brojno leglo štenaca i želi iskoristiti obilje hrane koje donosi velika seoba, ali dok čekaju dolazak stâda, nije im lako.

Zebra Shani u jednom je od tih stâda. Morat će privremeno zastati, kako bi okotila mladunca, ali čim on bude u stanju trčati, nastavit će put prema velikoj rijeci. Kad različita krda napokon stignu na rijeku, vide da je puna krokodila. Zebra Shani mora odlučiti kada i kako može prevesti ždrijebe na drugu obalu. Iz prikrajka ih budno motri velika ženka krokodila, odlučna u namjeri da ih pojede ako pokušaju. Velika seoba u punom je jeku. I grabežljivci i plijen bilježe pobjede i poraze. To je dio sezonskog ritma koji upravlja životom svih stanovnika Serengetija.

Dokumenarnu seriju SERENGETI producirale su kompanije XIX Entertainment i John Downer Productions.