Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji A sada Vlada od 8:05 gost je Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja. Urednica emisije je Eliana Čandrlić Glibota.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Koja je tajna jedne od najproduktivnijih svjetskih zvjezdarnica, one u Višnjanu? Ona je po uspješnosti lova na potencijalno opasne asteroide u samom vrhu - treća na svijetu! Iz prve ruke, od Korada Korlevića, poslušajte o tome u emisiji Divni novi svijet u 12:30.O nijemim svjedocima pada velikog meteorita na otok Krk u emisiji Oko znanosti od 13:10 govore geolog prof. dr. Tihomir Marjanac i kemičarka dr. Marina Čalogović.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete jedan od najboljih simfonijskih orkestara Birminghamski simfonijski orkestar pod vodstvom Simona Rattlea koji će izvesti u orkestracijama Luthera Hendersona skladbe Dukea Ellingtona koje su obilježile povijest jazza 20. stoljeća.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Nade Mihoković Kumrić Bodljika.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 govorimo o novom trogodišnjem projektu prevencije ovisnosti kod djece i mladih pod nazivom Ne daj se upecati kojeg u suradnji s lokalnim zajednicama i brojnim stručnjacima provodi Savez Društava Naša Djeca Hrvatske. Za sve mlade i kreativne tu je UPSHIFT projekt koji objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja, a mi vam u emisiji otkrivamo kako se i vi možete uključiti. Predstavljamo i zanimljivu skupinu mladih koji oživljavaju tradicijsko pjevanje.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U Fotosintezi od 12:35 prizivamo neke 'duhove' iz prošlosti. Stavit ćemo zdravstvenu krizu na stranu i posvetiti se svijetu animiranih filmova. Na Svjetski dan animiranog filma pitamo vas koliko ste gledali crtiće kao djeca i koliko to činite danas. Koji vam je animirani film ostao najviše u pamćenju?Gošća današnje emisije Ovo malo duše od 18:35 je Marija Knifić, voditeljica duhovne udruge Mrva sriće iz Senja, a tijekom emisije, pridružit će joj se i članice udruge, Marija Vukelić, Milka Lopac te Karmen Rončević. Govorit će o projektima tijekom 12-godišnjeg rada, osobito u ovo vrijeme covid-a kada više nego ikad trebaju čim više volontera, osobito mladih da pomognu najpotrebitijima. 

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice donosimo zanimljiv koncert s ovogodišnjeg izdanja festivala BBC Proms održan 1. rujna u nastupu članova London Sinfoniette pod vodstvom Geoffreya Patersona - program započinje i završava u New Yorku gdje troje skladatelja živi: Philip Glass, Julia Wolfe i Steve Reich. Irska pijanistica Cliodna Shanahan predstavila se u izvedbi skladbe East Broadway Julije Wolfe, a u program je uvrštena In situ Edmunda Finnisa, te izazovna solistička skladba za fagot Anne Meredith, i skladbe Conlona Nancarrowa. Program posvećen "gradu koji nikada ne spava" otvara skladba Facades Philipa Glassa.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.