Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Putovima Frankopana vodimo vas u mjesto Brod na Kupi.

Muzikologinja dr. sc. Nada Bezić, voditeljica knjižnice Hrvatskoga glazbenog zavoda, prigodno nas vodi na jednu od svojih glazbenih šetnji Mirogojem. U emiisji Put pod noge 12:30 saznajemo, među ostalim, o jednom spomeniku najprije napravljenom za jednog umjetnika, a onda prepravljenom za drugoga, o skrivenoj kritici jednom violončelistu, o učiteljici i učenici udaljenima šezdeset i pet koraka i o dvama sjećanjima u notnom zapisu. Kancelar Savezne republike Njemačke Willy Brandt došao je 1973. u službeni posjet socijalističkoj Jugoslaviji. Bio je prvi njemački kancelar koji je to učinio. Na Brijunima dogovoren je uzvratni posjet jugoslavenskog predsjednika Tita Njemačkoj. A onda je, uoči tog posjeta, njemački kancelar iznenada dao ostavku. Što se dalje događalo, poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

U prvome dijelu emisije Glazba s potpisom od 14:05 slušamo izbor glazbe iz filma Korak do slave: Elton John, Led Zeppelin i Stevie Wonder samo su neki od slavnih izvođača čija se glazba čuje u toj "rock and roll bajci," američkog rock kritičara i redatelja Camerona Crowea. U drugome dijelu slijedi kolaž skladbi koje potpisuju izvođači različitih naraštaja, stilova i žanrova, u rasponu od Johnnyja Casha do grupe Queen, Bena Harpera i skupine Atlanta Rhythm Section.


Foto: Dario Njavro za HRT

Po vašem izboru od 16:05 slušamo izbor pjesama s albuma "Let The Fire Lead", finskog blues sastava Micke & Lefty feat. Chef

U Religijskom forumu od 18:05 donosimo izvještaj o ekumenskom i međureligijskom okruglom stolu Zajedno na putu prema Bogu. O vjeri, toleranciji i suživotu, koji se održao u Zagrebu, a okupio je predstavnike vjerskih zajednica u Hrvatskoj, a progovaramo o kršćanskom odnosu prema smrti i sjećanju na pokojne. 

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Mladena Kopjara Mjedenko.Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete pratiti od 20:15. U emisiji najavljujemo Četvrti Hrvatski iseljenički kongres u Zagrebu tematski posvećen povratku hrvatskih iseljenika u domovini. Još tjedan dana otvoren je javni poziv Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH-a u svrhu ostvarenja financijske. Predstavnici Hrvatskog doma Beč u privatnoj audijenciji poklonili su papi Franji umjetnički križ autora Zoran Lucića i emuovo jaje na kojem je graviran papin grb.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji U drugom filmu od 10 sati uoči Noći vještica sviramo pjesme sa soundtracka horror filmova. Donosimo pregled vijesti iz filmske industrije i najavljujemo nove kino naslove.Od 19 sati možete slušati prijenose nogometnih utakmica drugog kola Europske lige CSKA – Dinamo te od 21 sat AZ Alkmar – Rijeka.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti Tribinu Trećeg programa iz studija Bajsić na Hrvatskoj radioteleviziji o temi Amerika – zemlja na rubu. Gosti tribine su Višnja Starešina, Zoran Kurelić i Boris Havel, a moderator tribine Matija Štahan.
 Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Dokumentarni film Matija Vlačić Ilirik prati životnu priču jednog od najpoznatijih i najutjecajnijih reformatora 16. stoljeća. Prikazujemo ga u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.