Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji Katapultura od 9:05 pola stoljeća od premijere filma Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli promišljamo koja je tajna tog nadasve razigranog i lepršavog filma, čiji je status nepromijenjen u proteklih pet desetljeća? U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti preporučujemo odlične crno-bijele akvarele Radenka Milaka, koji su zaintrigirali svjetsku muzejsku i galerijsku scenu.Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Iz arhiva i muzeja gostuje viša kustosica Helena Kušenić koja nam govori o najstarijem živućem velikanu hrvatske naive, slikaru Miji Kovačiću.

Tim dr. Ilije Brizića s Medicinskog fakulteta u Rijeci razvija niz alata koji će nam otvoriti pogled u viruse i njihove dijelove - proteine - koji mu omogućuju djelovanje u našem organizmu. To je jedna od tema emisije o znanosti Drag mi je Platon od 12:30. Dr. Momir Futo govori o razvoju robota i istraživanjima u otkriću evolucijskih karakteristika prema kojima su bakterije višestanični organizmi.

Emisija Slušaj kako zemlja diše od 13:10 otkriva kako je nastao jedan od najljepših spomenika grobne i parkovne arhitekture u Europi, pravi biser perivojne arhitekture - Varaždinsko groblje.U Mudricama od 13:45 mudrujemo o avionima, raketama, zebri i semaforu. Zajedno s djecom učimo pravila ponašanja u prometu.

Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album LETTER TO YOU Brucea Springsteena.

U emisiji Trag vjere od 18:05 poslušajte: tko su novi kardinali Katoličke crkve i kakvi su sada odnosi u kardinalskom zboru? U pismu Papa poziva Europu da u doba pandemije koronavirusa jača solidarnost i čovječnost. Zašto je Papina izjava da homoseksualne osobe imaju pravo biti dio obitelji izazvala tolike reakcije, u emisiji govori dekan KBF u Đakovu dr. Vladimir Dugalić.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete Bajku o bijeloj zmiji autorice Nade Mihaljević.

U večerašnjoj Metafori od 20:15 slušat ćete poeziju Irene Matijašević što ju je na svom kanalu Poetski tren interpretirala Gordana Kovačić. U nastavku čitamo poetske novitete, pjesme Lidije Deduš, Senka Karuze, Danijela Dragojevića i drugih.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 19:35 poslušajte glazbeno dokumentarnu emisiju iz svijeta jazza, vječnih melodija i glazbenih zvijezda, Zvjezdana prašina. U Glazbenom magazinu predstavit ćemo glazbu velikog američkog skladatelja Harolda Arlena u jazz izvedbama.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emiisji Moj izbor od 18 sati gost je je kazališni i filmski glumac Nikša Butijer.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.