Romano Bolković - 1 na 1: Zdravko Marić

4. studenoga na HRT – HTV 1 u  20:10

Gost talk showa je potpredsjednik je Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić.

S ministrom Marićem razgovaramo o tome kako se nosimo s krizom, gledamo li na nju kroz optiku javnih financija, je li nas ova pandemija išta naučila.

Bit će riječi i o tome koje procese valja ubrzati, koje reforme treba nužno provesti, zatim o usporedbi krize iz 2008. s današnjom, o rebalansu proračuna, te gdje su se izgubile reforme s ciljem boljeg upravljanja, profesionalizacije, privatizacije onog dijela državnih poduzeća koja posluju na tržištu.

Razgovarat ćemo i o tome kolika je realna moć ministra financija u političkoj borbi oko proračunskih stavki, o problemima hrvatskoga zdravstva i pitanju veledrogerija, reformi državnih poduzeća i mogućnosti smanjenja nameta, ali i o sredstvima EU-a za oporavak.

Kako je biti ministar financija u zemlji koja je postala ovisna o inozemnoj financijskoj pomoći te je li moguće pomiriti smanjivanje poreza uz enormni rast javnoga duga, bit će također neka od pitanja.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.