Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Hoćemo li zbog očuvanja zvijeri i divljači potpuno uništiti stočarsku proizvodnju na otocima? Vrijedi li jedno tele samo 375 kuna? Kad počinje isplata predujma potpora i tko se još idući tjedan može prijaviti za potporu zbog šteta uzrokovanih pandemijom? To su samo neke od tema o kojima govorimo u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05. Čut ćete i zašto trebamo jačati poljoprivredna gospodarstva do veličine od 70 hektara te koja je važnost sveučilišnog udžbenika Veterinarsko zakonodavstvo i veterinarstvo u hrvatskoj povijesti do 1991. 



Na svetkovinu Svih svetih u Malom radio vjeronauku od 10:30 dr. fra Josip Blažević, u kontekstu današnjeg vremena, otkriva nam blago sv. Bonaventure, franjevca iz 13. stoljeća, profesora teologije, suvremenika Tome Akvinskoga, generala franjevačkog reda, kardinala i biskupa, pisca životopisa sv. Franje i velikog broja duhovnih i asketskih spisa, mistika i crkvenog naučitelja.

U povodu svetkovine Svih svetih od 11:05 emitiramo posebnu blagdansku emisiju. O duhovnoj povezanosti s našim pokojnima, vjeri u uskrsnuće, obraćenju u smrtnome času, bezgraničnom Božjem milosrđu, o tome što možemo učiniti za duše umrlih - govore bibličar dr. Dario Tokić i crkveni povjesničar dr. Juraj Kolarić.

U nedjeljnom izdanju Glazbe s potpisom od 14:05 slušamo neke od najpopularnijih Broadwayskih melodija prošloga stoljeća.


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnje euharistijsko slavlje svetkovine Svih svetih na zagrebačkom groblju Mirogoju tradicionalno predvodi kardinal Josip Bozanić. Iznimno će, zbog teškog oštećenja crkve Krista Kralja u potresu sveta misa biti služena na otvorenom s južne strane iza crkve na Mirogoju. Izravni prijenos možete pratiti od 16 sati, a nakon mise prenosimo i molitvu odrješenja za sve pokojne, koju će kardinal moliti kao i obično kod središnjega mirogojskog križa.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Lade Vukić Ribar i kornjača.

U smiraj blagdana Svih svetih, dana koji posvećujemo počasti onima koji više nisu s nama, Koncert na Prvom od 20:15 donosi snimku izvedbe Hrvatskog glagoljaškog rekvijema Igora Kuljerića. Izvedbu ovog jedinstvenog djela ostvario je 14. veljače u ciklusu Orkestra Minhenskog radija dirigent Ivan Repušić uz soliste i Zbor Bavarskog radija. Sjajnu solističku postavu činili su Kristina Kolar, Annika Schlicht, Eric Laporte i Ljubomir Puškarić.



Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U prigodi 15. obljetnice smrti legendarne švedske dramske sopranistice Birgit Nilsson, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša donosimo antologijsku izvedbu opere Elektra Richarda Straussa. Uz Bečke filharmoničare pod ravnanjem Georga Soltija protagonistica je Birgit Nilsson, a njezini odreda izvrsni parteneri su Regina Resnik, sopranistica Marie Collier, bariton Gerhard Stolze i bariton Tom Krause.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)




Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)



Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)




Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.