Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Carlo Acutis
, kojeg je papa Franjo nedavno proglasio blaženim imao je samo 15 godina, kad je 2006. preminuo od leukemije. Glas o njegovoj svetosti brzo se širio, a danas je on postavljen kao uzor: "svetac u trapericama", "Cyber svetac", "običan svetac" samo su neki od naziva koji prate Carlovo ime. Sve se više govori o mentalnom zdravlju mladih, koje je bilo ugroženo i prije pandemije. Kako mladima pomoći u borbi protiv anksioznosti, straha i panike? U koje su uzore mladi danas zagledani? Može li im uzor biti i mladi svetac? O tome u Susretu u dijalogu od 9:05 govore don Mihovil Kurkut, svećenik salezijanac, direktor nakladničke kuće Salesiana i profesorica Anita Lauri Korajlija, predstojnica Katedre za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.U Minijaturama za radoznale od 12:23 doznajemo što povijesni nalazi govore o nestanku neandertalaca i pojavi modernih ljudi. Jesu li se naši preci ikada sreli i jesu li učili jedni od drugih govori profesor Ivor Karavanić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o edukativnim radionicama koje razvijaju kompetencije za kvalitetno i samostalno učenje.

Jeste li znali da u Zagrebu postoji gimnazija u kojoj se lektira savladava kroz Čovječe, ne ljuti se, a ispiti polažu slaganjem puzzli? Sadi se matovilac i beru jabuke, pleše se i pjeva. Zadaća se ne nosi doma, sve obveze se riješe u školi. U emisiji Izvan okvira od 13:10 upoznajte s nama prvu gimnaziju u Hrvatskoj, gimnaziju Epoha, koja svoje metode rada temelji na Waldorf pedagogiji.


Foto: Dario Njavro za HRT

U Oporbenom zarezu od 15:30 gost je predsjednik IDS-a Boris Miletić. O najaktualnijim temama i događajima s predsjednikom IDS-a na 1. Programu Hrvatskog radija i na 4. programu HTV-a razgovara urednik Ivica Ružičić. 

Po vašem izboru
od 16:05 odabrali smo album Svi momci i djevojke grupe Animatori.

U emisiji Klasični kroj od 18:05 uz blagdan Svih svetih i Dušni dan slušat ćete skladbe Blagoja Berse, Krste Odaka i Igora Kuljerića.U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Sonje Tomić Koštica -sanjalica.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Rijeci. U sklopu emisije su i snimljeni pozdravi pomorcima. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U Okruglom stolu ponedjeljkom od 15:15 govorit će se o hrvatskom zdravstvu i dugovima koji ga prate, o financijskim , ali i drugim vrstama dugova i propusta koji su ovaj segment našeg javnog sektora učinili problematičnima. Sugovorni su: dr.sc. Ana Bobinac, docentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, i dr. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.