Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 nastavljamo s predstavljanjem antologijske izvedbe, hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji predstavit ćemo odabrane pjesme Borisa Novkovića.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Usprkos buri.


Foto: Dario Njavro za HRT

Ciklus Oda-birano od 18:15 donosi novu intrigantnu dokumentarno-glazbenu priču Kako je počeo barok na mojem otoku u kojoj autor Branimir Pofuk istražuje početke te bilježi prošlogodišnje i ovogodišnje ostvarenje Korčulanskog baroknog festivala koji se održao usprkos pandemiji korone deveti put.

Jedan engleski bankar i jedan hrvatski glazbenik prije deset su godina popili kavu u Zagrebu - tako je počela suradnja Michaela Unswortha i Saše Britvića. Godinu dana kasnije, kao plod tog razgovora i dogovora započeo je prvi Korčulanski barokni festival. Na čelu festivala posljednjih pet godina je kao umjetnička ravnateljica Laura Vadjon, ujedno i ravnateljica Hrvatskog baroknog ansambla.Branimir Pofuk prati festival od samih početaka, a za ovu je posebnu reportažu prošle i ove godine razgovarao s organizatorima, domaćinima, umjetnicima ali i publikom, te je uz birane ulomke snimaka festivalskih koncerata oblikovao priču o tome kako je festival nastao.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19 i 50 objavljujemo priču Silvije Šesto Palac Sim i palac Tam. Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:35 poslušajte emisiju Linija povjerenja, koja se bavi problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, a gosti su psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Glazbu iz dokumentarnog filma Stanleyja Nelsona Miles Davis: Birth of the Cool, koji kritičari smatraju ključem za razumijevanje života, umjetnosti i genija Milesa Davisa slušat ćete u emisiji Vrijeme je za jazz od 19 sati.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.