Noćne more iz svijeta prirode: SAD – Aljaska

6. studenoga na HRT – HTV 2 u 10:30

Naomi Wilkinson ponovno kreće na put diljem svijeta ne bi li se suočila sa svojim strahovima i iskušala svoju izdržljivost do krajnjih granica dok bude istraživala najgore noćne more iz svijeta prirode - životinje koje su čudne, užasne, odvratne ili jednostavno opasne.


Neke su na prvi pogled umiljate i slatke, ali kao što će Naomi doznati, i one bi mogle biti najgora noćna mora. Ali te slatkice, koje su ustvari dobri kandidati za noćnu moru, nisu jedina iznenađenja koja Naomi čekaju tijekom putovanja. Od šišmiša do paukova, neke od životinja kojih se najviše bojimo možda uopće nisu tako strašne kao što mislimo.

Naomi im namjerava vratiti ugled kakav zaslužuju! Istražit će špilje pune žohara i spavaće sobe prepune kukaca te će posjetiti neka od najstrašnijih mjesta na Zemlji. Upoznat će ljude koji su se osobno susreli sa životinjama iz noćne more te će se suočiti sa svojim strahovima. Ali što će odabrati za svoju najgoru noćnu moru iz svijeta prirode?

SAD - Aljaska
U ovoj epizodi istražujemo više o neobičnim životinjama s Aljaske, među kojima će biti divovski sob koji luta ulicama Anchoragea i bjeloglavi orao. Voditeljica će nas odvesti na plovidbu rijekom Chilkat te će istražiti kako ovdašnje životinje preživljavaju na izuzetno niskim temperaturama.

Jonny Keeling izvršni je producent dokumentarne serije BBC-ja Deadly Nightmares of Nature 2.