Priznanje - Martin Freeman kao inspektor Fulcher

13. studenoga na HRT – HTV 2 u ponoć (12)

U središtu ove napete suvremene drame je priča o istinitom zločinu koja tjera na razmišljanje - priča o istražitelju koji je odlučan u namjeri da pod svaku cijenu ubojicu privede pravdi.

22-godišnja Sian O'Callaghan nestala je 2011. nakon izlaska s prijateljima. Njezin zabrinuti partner prijavljuje nestanak, a glavni inspektor Steve Fulcher počinje rekonstruirati gdje je posljednji put viđena. Vjeruje da je Sian još živa i da je negdje zatočena pa pokreće hitnu i opsežnu pretragu.

Zahvaljujući marljivom i detaljnom radu policije, Fulcher zajedno s timom otkriva snimke nadzorne kamere koje prikazuju Sian u High Streetu, što ih vodi do ključnih tragova u istrazi. Vrijeme polako curi, a Fulcher je sve bliže glavnom osumnjičeniku, mjesnom taksistu Christopheru Halliwellu.

No nakon napetog sukoba na zabačenoj seoskoj lokaciji, Halliwell mu otkriva nešto zbog čega će istraga nepredviđeno krenuti u sasvim drukčijem smjeru. Fulcher mora donijeti odluku koja će mu promijeniti život. Hoće li slijediti policijsku proceduru ili će uhvatiti ubojicu?U 1. epizodi serije originalnog naslova A CONFESSION Elaine O'Callaghan (Siobhan Finneran) uživala je u mirnom, opuštajućem subotnjem jutru u slikovitom seoskom hotelu kada ju je sin Liam O'Callaghan (Jake Davies) prekinuo zabrinutim pozivom zbog čega se ranije vratila kući. Datum je 19. ožujka 2011., a Elaineina kći Sian nije se nakon večernjeg izlaska vratila kući u kojoj je živjela sa svojim dečkom Kevinom Reapeom (Charlie Cooper).

U 2. epizodi Steve Fulcher (Martin Freeman) i njegov policijski tim iz Wiltshirea suočeni su sa činjenicom da bi viši policajac iz njihove postaje (John Thomson) koji je počinio samoubojstvo mogao biti odgovoran za nestanak mjesne djevojke Sian O'Callaghan. Ali baš u trenutku kada Steve istragu usmjerava prema tom novom osumnjičeniku, prometni policajac uspio je na snimci nadzorne kamere identificirati vozača automobila u koji je Sian ušla nakon izlaska u Old Townu u Swindonu u petak navečer. Mjesni taksist Christopher Halliwell (Joe Absolom) postaje glavni osumnjičenik.

Izvršni producent i scenarist serije snimljene 2019. godine je Jeff Pope, a redatelj Paul Andrew Williams.