Druga strana: Jan de Jon - poslovni prorok ili provokator?

4. studenoga na HRT - HTV4 u 21:10

Kažu da Hrvati iseljavaju zbog loše poduzetničke klime i nedostatka posla. Ovaj rođeni Nizozemac doselio je prije 13 godina iz jedne od poduzetnički najkompetitivnije zemlje u Hrvatsku, osnovao ne jednu nego nekoliko kompanija i uspješno razvio regionalni biznis. I tvrdi da Hrvatska nudi dobre poslovne prilike. Poslovni prorok ili provokator? Jan de Jon.

Nizozemska je četvrta najkonkurentnija zemlja na svijetu, a Hrvatska 63. (od ukupno 140 zemalja). Tako tvrdi globalni indeks konkurentnosti Svjetskoga gospodarskog foruma za 2019 godinu.

Površni gledatelj zaključio bi da vlastitu firmu onda treba otvoriti u Nizozemskoj, a ne u Hrvatskoj. Naš večerašnji gost učinio je upravo suprotno.Prije 13 godina preselio se u Split, ovdje krenuo na svoj poslovni put i tvrdi kako je najveća zabluda koju mi Hrvati imamo ta da Hrvatska ne nudi dobre prilike. Kao dokaz prilaže uspjehe svojih kompanija: M+ Group postala je regionalni lider u pružanju usluga kontaktnih centara te usluge outsourcinga poslovnih procesa. Webpower Adria, specijalizirana za marketing putem e-maila i automatizaciju marketinga, stabilizirala je svoje poslovanje čak i u doba korone, projekt #BuyLocal donio je nova radna mjesta u vrijeme kad mnogi otpuštaju, a projekt "Digital Nomad" potaknuo je Vladu RH na promjenu Zakona o strancima.

No, tu nije kraj. Jan de Jong tvrdi da Hrvatska može postati velika poljoprivredna zemlja poput Nizozemske. Kako? Pogledajte u Drugoj strani HTV-a.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i sva emitirana izdanja.

Gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje na rasporedu je u srijedu u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.