Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Boston Pops, američki je orkestar sa sjedištem u Bostonu čija je specijalnost sviranje lake klasične i popularne glazbe. Utemeljen je 1885. godine kao drugi orkestar Bostonskoga simfonijskog orkestra osnovanog četiri godine ranije. Dugogodišnji dirigent bio je Artur Fidler u čije je vrijeme orkestar mnogo snimao i pratio velike zvijezde na turnejama. Danas ga vodi Keith Lokhart. U emisiji  Po vašem izboru od 16:05 čut ćete izbor skladbi iz diskografske ostavštine Boston Pops orkestra.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30, urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti Kamen iz Pučišća.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Zorana Pongrašića Malac Komalac.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:35 poslušajte emisiju Ovo malo duše koja donosi reportažu iz Umaga. U "mjesecu hrvatske knjige" u Gradskoj knjižnici Umag mlada ekipa entuzijasta i zaljubljenika u knjige, pod vodstvom ravnatelja Nevena Ušumovića, prof. filozofije i književnosti (diplomirani je komparatist književnosti, hungarolog i diplomirani knjižničar, te prevoditelj s mađarskog jezika), osmišljava mnogobrojne projekte i zanimljivosti za čitatelje svih dobi, pa Gradska knjižnica Umag postaje ne samo duhovna oaza, nego i socijalna platforma u kojoj se svi dobro osjećaju i uz međusobno poštovanje uče kako poboljšati svoj život i život u svojoj zajednici.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati poslušajte izravan prijenos koncerta iz dvorane Gorgona MSU-a u Zagrebu: Latin Dance - Bob Mintzer, Jazz orkestar HRT-a svira Boba Mintzera.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.