Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

John Fogerty (u suradnji s Bobom Segerom), Creedence Clearwater Revival, Leonard Cohen, Ann Peebles i Robert Plant tek su neki izvođači koji čine žanrovski raznolik kolaž današnjeg izdanja Glazbe s potpisom od 14:05.U Religijskom forumu od 18:05 poslušajte izvještaj vjerskih vođa o terorističkim napadima u Nici i Beču. Reformirana kršćanska kalvinska Crkva u Hrvatskoj 31. listopada obilježila je Dan reformacije, u Lugu, otkrivanjem bȋstā i svečanim bogoslužjem. Najavljujemo The Global Leadership Summit i "Mali svjetionik za velike ljude – Nagrada dr. Dražena Glavaša". 

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Mladena Kušeca Priča o sjeni.


Foto: Dario Njavro za HRT

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete pratiti od 10:15. U emisiji govorimo o 4. Hrvatskom iseljeničkom kongresu koji traje u Zagrebu. Pratili smo i međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup Hrvatska kultura i sveti Jeronim.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman pozvao je u Mostaru političke predstavnike triju naroda u BiH na izmjenu Izbornoga zakona ove zemlje tvrdeći da su sadašnje odredbe štetne za tamošnje Hrvate jer omogućavaju nametanje političkih predstavnika. Europske države zbog pandemije izazvane koronavirusom donose sve rigoroznije mjere što ograničava i putovanja. Doznajemo kako i pod kojim uvjetima mogu putovati hrvatski državljani, a čut ćete i teme iz hrvatskih manjinskih zajednica. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 12:35 gošća u emisiji Homo sapiens ovga četvrtka naša je glumica Ornela Vištica koja je u novoj predstavi kazališta Kerempuh postala bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.Od 18:55 možete pratiti prijenos nogometne utakmice Europske lige: Rijeka – Napoli.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Koncertu četvrtkom na programu su, uz ostalo, skladbe Josepha Laubera, Camillea Saint-Saënsa, Igora Kuljerića i drugih u izvedbi Tamare Cohe Mandić na flauti i Diane Grubišić- Ćiković na harfi.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.