Simfonija uskrsnuća u novoj sezoni Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a

8. studenog na HRT - HTV 3 u 12:30

G. Mahler: 2. simfonija "Uskrsnuće" - Zborovi i Simfonijski orkestri HRT-a i HNK I. pl. Zajca pod ravnanjem Philippa von Steinaeckera (Dom sportova, 24.09.2020.)

Veličanstvenom Simfonijom uskrsnuća otvorena nova sezona Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a

U suradnji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci i Hrvatske radiotelevizije otvorena je nova sezona Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a u ciklusu Kanconijer u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, 24. rujna 2020.

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a udružili su se s Riječkim opernim zborom i Riječkim simfonijskim orkestrom te solisticama, sopranisticom i nacionalnom opernom prvakinjom Kristinom Kolar te mezzosopranisticom i prvakinjom riječke Opere Ivanom Srbljan u izvedbi veličanstvene Mahlerove 2. simfonije u c - molu, poznatije kao Simfonija uskrsnuća.

Dvjestotinjak izvođača okupilo se pod vodstvom dirigenta Philippa von Steinaeckera u raskošnoj paleti izvođačkog aparata koji osim ljudskih glasova uključuje veliki sastav simfonijskog orkestra s dodatnim puhačima, te zvonima i orguljama. Katarzična snaga kojom se napetost od početka do kraja razrješava u posljednjem, petom stavku nosi univerzalnu poruku iskupljenja nakon patnje.

Redateljica: Vesna Fijačko Fodor
Urednica: Marija Ramljak