Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23, u ciklusu Iz arhiva i muzeja, vodimo vas u Muzej grada Koprivnice u kojem se čuva noćni ormarić iz klijeti pjesnika Frana Galovića. O njemu nam govori viši kustos, povjesničar Dražen Ernečić.

2040-ih mogli bismo imati fuzijsku sigurnu i jeftinu energiju. O nekim problemima koje do tada treba riješiti, u čemu sudjeluju i hrvatski znanstvenici, u povodu otvaranja novog fuzijskog reaktora u Velikoj Britaniji, u emisiji Drag mi je Platon od 12:30 govori dr. Tonči Tadić. Osvrćemo se i na 20 godina ljudskog boravka u svemiru, na Međunarodnoj svemirskoj postaji.U emisiji Slušaj kako zemlja diše od 13:10 govorimo o problemu jednokratne plastike, što je i bila tema nedavno održanog Okruglog stola pod nazivom Hrvatska bez jednokratne plastike.

Danas vam u Mudricama od 13:45 pričamo bajke. Družimo se s Crvenkapicom, tri prašćića i s jednim, za promjenu, dobrim vukom.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušamo grupu Bon Jovi i to pjesme s njihova novog albuma iz 2020. koji je, uostalom kao i mnogi drugi ove čudne godine, nakon nekoliko odgoda napokon ugledao svjetlo dana početkom mjeseca listopada. Riječ je o 15 studijskom albumu ovog benda iz New Jerseya kojeg su najavili prije nešto više od godinu dana.


Foto: Dario Njavro za HRT

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Mladena Kušeca Prozirni plavi kamen.

Metaforu od 20:15 započinjemo poezijom Nikice Petraka, a nastavljamo s raznovrsnom domaćom mlađom lirikom. U drugom satu emisije slušat ćemo američku glazbu, čitati američke pjesnike, sve ponukani aktualnošću predsjedničkih izbora u toj zemlji. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)Od 19:35 poslušajte glazbeno dokumentarnu emisiju Zvjezdana prašina. U prilogu Nezaboravni koncerti čut ćemo koncert Trija Oscara Petersona, održan u Ljubljani 29. srpnja 1964. godine.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji U hramu pjeva od 19 sati slušat ćete Sefardske romanse u izvedbi ansambla za ranu glazbu Hespèrion 21. 

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.