Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Američki izbori i dalje su u središtu javnosti. Što ostavlja Trump, a što bi donio Biden? Kakve su bile predsjedničke kampanje? Što čeka Ameriku narednih mjeseci? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05. Gošća je profesorica Marijana Grbeša Zenezerović s Fakulteta političkih znanosti.U sobi s pogledom od 11:05 sjećamo se Mladena Kušeca, novinara, pjesnika i dragoga kolege, koji je nedavno umro u Zagrebu. S njim je, u njegovu domu, prije nekoliko godina razgovarala Nataša Ricijaš Craig.

Riječki blues-sastav Jed Becker's Group objavio je novi album Lonely Tiger. Predvodi ih gitarist i pjevač Emir Grozdanić s kojim smo razgovarali u emisiji Vrijeme je za glazbu koja je na rasporedu od 12:20.


Foto: Dario Njavro za HRT

Pijanist Albert Canó Smit i Kvartet Cosmos, mladi rezidencijalni glazbenici Fondacije La Pedrera u Barceloni 2019., predstavit će se u emisiji Na pragu uspjeha od 13:10.U Etnotonu od 19:25 govorit ćemo o novom zanimljivom projektu Chant Electronique i slušati glazbu koja je nastala kao rezultat suradnje umjetnika iz Argentine, Irske, Francuske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Silvije Šesto Rizi i Bizi. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 13 sati emisija Sve najbolje predstavlja najbolje programske sadržaje Drugog programa (zabavne, kulturne, sportske..) emitirane tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Novu produkciju opere Cosi fan tutte skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, slušat ćemo u Operi na Trećem od 20 sati, u sklopu operne sezone Euroradija 2020./2021. Europske radijske unije. Sudjeluju koncertni sastav zbora i orkestar bečke državne opere.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.