Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Tko će imati prvenstvo dodjele državnih zemalja po novom prijedlogu izmjene zakona? Zašto su u poljoprivrednoj komori nezadovoljni natječajem za pomoć pogođenim krizom zbog korone te kako će na poljoprivredu utjecati izmjene državnog proračuna, prve su teme Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Iz požeške tvrtke Grbić d.o.o doznajemo novosti o proizvodnji bučinog ulja, a prof. dr. sc. Mladen Jurišić s Fakulteta biotehničkih znanosti iz Osijeka, Matija Žulj iz Agrivija i Vedran Stapić iz Agrokluba govore kako se primjenom digitalne poljoprivrede mogu povećati prinosi i prihodi.

Stihove Josipa Sanka Rabara ukoričene u zbirku Razgovor s Bogom predstavljamo u emisiji Mali radio vjeronauk od 10:30.


Foto: Dario Njavro za HRT

Euharistijsko slavlje 32. nedjelje kroz crkvenu godinu prenosimo iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na otoku Ugljanu od 10:50. O životu župe Ugljan deset minuta prije prijenosa mise razgovaramo sa župnikom velečasnim Markom Dokozom, koji će predstaviti svetu misu, i profesorom Davorom Vidakovićem.

Novo izdanje emisije Glazba s potpisom od 14:05 donosi uvijek zimzeleni izbor klasičnih jazz vokal standarda.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Ivane Brlić Mažuranić Šuma Striborova.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop!.Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 16:03 u Razgovoru s povodom razgovoramo s književnicom, prevoditeljicom i feministkinjom Asjom Bakić, povodom njezine nove dvije knjige, zbirke priča Sladostrašće i zbirke eseja i publicističkih intervencija pod naslovom Dođi, sjest ću ti na lice.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)


Među darovitim ljudima, kojima je Hrvatska bogata, dokumentarni film A Porina dobiva...Ruža Pospiš Baldani, nastao u suradnji Unisona i HRT-a, približava nam životni put jedne od najvećih mezzosopranistica na svijetu.Još 1961. godine kada je prvi put u Hrvatskoj izvedena opera "Rat i mir" Sergeja Prokofjevau zagrebačkom HNK-u, bio je prepoznat glas Ruže Pospiš Baldani, jedinstvene ljepote i baršunaste mekoće. Ostala je vjerna zagrebačkoj operi i stjecala svjetski ugled. Film emitiramo u 20:10.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Pustolovna drama engleskog filmskog velikana Ridleya Scotta utemeljena je na istinitoj traumatičnoj priči, a tematizira psihofizičku transformaciju dječaka u muškarce nakon što se susretnu s nepoznatim okružjem i novim situacijama. Film Oluja bez oblaka iz 1996. godine na rasporedu je u 20:05.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.