Druga strana: Korona kao poduzetnički poticaj

11. studenoga na HRT - HTV4 u 21:10

O
na je završila molekularnu biologiju na PMF-u. On je glazbenik koji svira blues. I zajedno su krenuli u poslovni pothvat. Dok drugi bilježe gubitke zbog pandemije, njima je korona bila dobar poslovni vjetar u leđa i kreću u izgradnju nove tvornice u Slavoniji. Ljubav i poduzetništvo u doba korone. Gost emisije je Tony Lee King.

Glazbena i industrija zabave zbrajaju gubitke. U Hrvatskoj ova branša zapošljava 12.000 ljudi, a tijekom pandemije procjenjuje se izgubit će 3,5 do četiri milijarde kuna. To je poslovni pad između 70-80%. Sve je manje koncerata i javnih nastupa, a sve više dezinfekcije.


Antonio Čulina i Željko Kardum

Naš gost imao je svoje glazbene snove, odrastao u Francuskoj, okušao se u Italiji, Britaniji, svirao sa poznatim svjetskim glazbenicima, izdao pet samostalnih albuma i mnogo puta poduzetnički uspio i propao na tom putu.

Onda je u njegov život ušla žena. Molekularna biologinja koja mu je predložila osnivanje zajedničke firme koja bi se bavila razvojem ekološkog dezinficijensa koji imitira imunološki sustav čovjeka. Sve ostalo je poslovna legenda koju će nam ispričati Antonio Čulina, poznatiji pod umjetničkim imenom Tony Lee King.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i sva emitirana izdanja.

Gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje na rasporedu je u srijedu u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.