Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U današnjoj emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o dječjem stvaralaštvu i kreativnosti.Hrvatsko debatno društvo organiziralo je i treću Debatu stranaka u kojoj su argumente sučelili mladi čelnici dviju najvećih političkih strana u Hrvatskoj. Kakva su njihovova stajališta o radikalizaciji mladih i utjecaju koronakrize na mlade, kakva rješenja predlažu i što misle o ulozi debate u obrazovnom sustavu, ali i društvu u cjelini - poslušajte u emisiji Izvan okvira od 13:10.

U Oporbenom zarezu od 15:30 gostuje predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja. Kako epidemija koronavirusa i zaštitne mjere utječu na umirovljenike, kako se boriti protiv siromaštva, posebice najstarijih, zašto treba povećati cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje i uvesti obiteljsku mirovinu, gdje zapinje sufinanciranje ugradnje dizala europskih novcem, neke su od tema o kojima ćemo razgovarati u emisiji.U današnjem izdanju emisije Po vašem izboru od 16:05 prisjećamo se glazbe riječke grupe Xenia koja je početkom 1980-ih snimila dva albuma: Kad nedjelja prođe (iz 1983) i Tko je to učinio (1984). Godine 2010. oba albuma smještena su na retrospektivni CD pod naslovom 2 na 1. S tog izdanja slušat ćemo ključne pjesame koje su odredile njihovu kratku ali utjecajnu karijeru.

U emisiji Klasični kroj od 18:05 slušat ćete koncertantnu glazbu za fagot. Čut ćete dva koncerta namijenjena tom virtuoznom puhačkom glazbalu velikih izvedbenih mogućnosti. Uz koncert češkog skladatelja Jana Křtitela Vaňhala, čut ćete i istovrsno djelo Borisa Papandopula, velikog majstora koncertnantne glazbe koji je gotovo svakom glazbalu povjerio bar jedan solistički koncert.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati poslušajte dnevni radijski show Drugi dio dana.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U izravnome prijenosu iz Male dvorane KD Vatroslav Lisinski od 20 sati donosimo svečani koncert kojim gudački kvartet Sebastian obilježava svoju 30. obljetnicu. Uz birani program s kvartetima Ludwiga van Beethovena i Roberta Schumanna, te posebnom skladbom Festivo jednog od utemeljitelja ansambla skladatelja Nenada Firšta, i ovaj će koncert imati obilježja njihovih sezona - poeziju, slike, a za ovu sezonu uvodne duhovne harmonije.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)Mjesec i pol nakon razornog potresa u Zagrebu snimljeno je stanje jednog dijela institucija koje čuvaju najvredniju hrvatsku baštinu. Dokumentarni film 10 sekundi za vječnost prikazujemo u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.