Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.Izuzetno zanimljiv dio onoga što je podravska zemlja dugo skrivala otkriveno je arheološkim istraživanjima u sklopu znanstveno istraživačkog projekta Proizvodnja željeza uz rijeku Dravu u antici i srednjem vijeku. O tome poslušajte u emisiji Umjetnost u mreži od 12:30.

Prije 10 godina, ujesen 2010. godine, ugasio se život književnice Vesne Parun. Jedan dio njezine pisane ostavštine pohranjen je u Hrvatskom državnom arhivu, u njezinu osobnom fondu. U kutijama, uredno posloženi, nalaze se dokumenti, bilježnice, rukopisi, neobjavljene pjesme, biografski zapisi, komentari... O svemu tome brine se viši arhivist Marijan Bosnar, s kojim razgovaramo u emisiji Poveznice od 13:10. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Ciklus Oda-birano od 18:05 donosi novu premijeru Kratki rendez-vous s Ute Lemper, zvučnu bilješku uz gostovanje slavne pjevačice u Zagrebu. Kratki susret razgovora u petnaestak minuta otkrio je neke pojedinosti o počecima jedinstvene dive, njezinim promišljanjima umjetnosti, ali i života, te fascinacijom Marlene Dietrich.

Ute Lemper u veljači je ove godine, upravo na Valentinovo, nastupila uz Zagrebačku filharmoniju u njihovu OFF ciklusu darujući publici presjek svoje karijere, a pandemijska je situacija umnogome promijenila njezine planove za 2020. godinu i veliku turneju s projektom Rendez-vous with Marlene, koji se ipak može pogledati na internetu zahvaljujući umjetničinom kontaktu na društvenim mrežama.Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Jež, krtica i glista Lane Bitenc.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:35 poslušajte emisiju Linija povjerenja, koja se bavi problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, a gosti su psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 19 sati u emisiji Vrijeme je za jazz slušat ćemo izvedbe slavnoga gitarista Georgea Bensona koji će u prosinačkom broju DownBeata biti uvršten u kuću slavnih tog uglednog časopisa specijaliziranog za jazz i blues glazbu.Od 20 sati u emisiji Od podija do podija možete poslušati snimku koncerta klavirskog dua Grieg iz Nizozemske, održanog 17. kolovoza 2019. u Etnografskom muzeju u Splitu, u sklopu 6. izdanja Piano loop festivala.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.