Serengeti: Zla sreća

13. studenoga na HRT – HTV 2 u 23:05

Dokumentarna serija prati međusobno isprepletene priče iz života životinja u savani tijekom jedne godine.

Vidjet ćemo netaknuti kutak Serengetija u srcu Afrike. Pratit ćemo dramatični svakodnevni život životinja i emocionalne trenutke s kojima se suočavaju. Upoznajte usamljenu lavicu prognanu iz čopora, strastvenog babuna koji očajnički pokušava pridobiti izgubljenu ljubav i nestašnu obitelj mungosa koja traži besplatni ručak. Pune smiješnih, tužnih i napetih trenutaka, njihove uzbudljive pustolovine držat će vas prikovane za ekran.

Revolucionarne snimateljske tehnike i izvorna glazba dovest će vas u srce zbivanja. Serija Serengeti približava nam stvarne dramatične događaje i prikazuje ih očaravajuće detaljno.

Nagrađivani britanski glumac John Boyega kao narator približit će nam uzbudljive događaje iz svakodnevice jedinstvenih stanovnika savane. Ljubav i gubitak, ljubomora i suparništvo, tragedija i trijumf izmjenjuju se u srcu ove legendarne zemlje.

U epizodi Zla sreća dugoočekivana velika seoba donosi obilje hrane, ali i zaoštrava sukobe. Sve su životinjske obitelji na kušnji. Lavica Kali doživljava tragediju i prisiljena je donijeti jednu od najtežih odluka u životu. Može li se vratiti čoporu koji ju je prognao? Što god odlučila, njezini će lavići biti u opasnosti. Zebra Shani nema izbora - mora pregaziti rijeku. Ali ženka krokodila čeka, a struja je snažna. Hoće li njezino mladunče preživjeti?

Bakari je napokon prisiljen izazvati na dvoboj ljubomornog predvodnika. Nakon žestoke borbe mora donijeti odluku koja će mu promijeniti sudbinu. Čopor divljih pasa pod vodstvom mužjaka Jasarija također je prisiljen na borbu kada im Zalika i njezine hijene objave rat, u namjeri da ih istisnu s teritorija. Počinje dugotrajni sukob. Kada se slon tinejdžer Tembo sukobi s drugim krdom, njegova majka Nalla mora donijeti odluku o njegovoj budućnosti. Kako će se Nalla i Tembo snaći u toj situaciji?

Dokumenarnu seriju SERENGETI producirale su kompanije XIX Entertainment i John Downer Productions.