Urban & 4, snimka koncerta

22. studenoga na HRT – HTV 2 u 19 sati

Damir Urban i njegova Četvorka - Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman - održali su u veljači 2015. u Maloj dvorani Doma sportova, vrhunski koncert, jedan od najvećih u karijeri.

Koncertom su obuhvaćene sve faze Urbanove karijere, od mitskih Laufera, preko antologijskih albuma "Otrovna kiša" i "Žena dijete", do posljednjih diskografskih izdanja zaključenih s aktualnim "Mamutom", jednim od najboljih albuma 2014. I glazbenom i vizualnom dijelu Urban i ekipa pristupili su jako studiozno ističući da će "na kraju svatko dobiti upravo ono po što je došao". Od gostiju, na pojedinim pjesmama, bas-gitaru odsvirao je Gibonni, a električnu i akustičnu Vlado Simičić Vava.

Čast da podijeli scenu s Urbanom pripala je i zagrebačkom zboru Mozartine i dječjem zboru Papandopuline. Za prvi dio koncerta Urban&4 odabrane su pjesme: Black Tattoo, Ako se napijem do smrti, Kada se voda povuče, Priđi mi bliže, Moja voda, Svijet za nas, Sutra ćemo pričati, Odlučio sam da te volim, Mjesto za mene i Astronaut.

Redatelj je Ivan Miladinov, a urednica Snježana Nožinić.

Snimku koncerta pogledajte i preko multimedijske usluge HRTi.