U sjećanje na Mani Gotovac

Mani Gotovac, književnica, kazališna kritičarka, urednica, prva intendantica u povijesti hrvatskoga kazališta, koja je pomicala granice svojom odvažnošću i iskrenošću, preminula je na današnji dan 2019. - na svoj 80. rođendan.Večeras na HTV3 u 20:05 prikazujemo emisiju iz kulture Drugi red partera, snimljenu 2009. godine, a koja govori o životnoj i profesionalnoj strasti slavne Mani Gotovac, koju bi ona sama najvjerojatnije sažela riječju "eros".

Emisija je nastala u razdoblju kada je Mani Gotovac svoj profesionalni angažman u kazalištu počela mijenjati za karijeru spisateljice.Potom slijedi emisija Knjiga ili život: 10 minuta s Mani Gotovac, snimljena 2016. Četiri godine Mani je pisala i napisala prvi roman, psihološki triler, "Snebivaš me". Teatrologinja, dramaturginja, spisateljica, nakon dvije romansirane autobiografije, koje je publika sjajno prihvatila, u našoj emisiji svojim energičnim stilom otkriva: zašto je u romanu tako precizno opisala narcisoidnog psihopata.

U drugom izdanju emisije Knjiga ili život, također iz 2016. godine, podnaslova Kritika: "Snebivaš me" Mani Gotovac, o spomenutu književnom djelu govori Helena Sablić Tomić. Mani, naime, tumači da za nju postoji jedino knjiga i život. Drugo, ali ne manje važno, u romanu "Snebivaš me" ljubav je temeljna energija života. 
Emisije pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Mani Gotovac: Uvijek iskrena, pa i o najbolnijim temama
U sjećanje na Mani Gotovac u videoteci platforme HRTi, uz navedena izdanja emisije Knjiga ili život, među ostalim, donosimo i Zbogom, Mani!, Intervju tjedna: Mani Gotovac iz 27. siječnja 2018., Moje slike, moji snovi te Kulturni kolokvij.