Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11 do 12 sati možete pratiti izravni prijenos konferencije za novinare Stožera civilne zaštite. Prijenos konferencije pratite i na HTV4 uz hrvatski znakovni jezik, na našem portalu te Facebook stranici HRT Vijesti.

Sve o koronavirusu čitajte 👉 OVDJE.


Ilustracija: Pixabay

Od ushićenja do nepoznanica: novo cjepivo protiv coronavirusa, u emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 12:30 komentira prof. dr. Stipan Jonjić. Prof. Jonjić govorit će i o tijeku bolesti kod zaraženih ljudi, s naglaskom na to zašto neki ljudi razvijaju jak pa čak i smrtonosan oblik, a drugi prolaze s blagim simptomima.

U Mudricama od 13:45, emisiji za najmlađe, mudrujemo o ljubavi. Što radimo kada smo zaljubljeni i kako sve ljubav možemo pokazati, znaju naše mudrice.Grupa The National jedan je od omiljenijih bendova u Hrvatskoj, a koliko, govori i podatak da su od 2004. kada su se u Zagrebu pojavili kao tada još nepoznati bend, u Hrvatskoj nastupili čak devet puta. Posljednji put to je bilo 2018. kada su nastupili na zagrebačkoj Šalati predstavljajući album SLEEP WELL BEAST koji im je donio i Grammyja za najbolji alternativni album. Bend je prošle godine objavio i osmo studijsko izdanje I AM EASY TO FIND, a danas je pred nama u emisiji Po vašem izboru od 16:05 i prvo solo izdanje SERPENTINE PRISON njihova vođe grupe, pjevača i autora Matta Berningera.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U večerašnjoj Metafori od 20:15 telefonski razgovaramo s pjesnikinjom i prozaisticom Stašom Aras. Povod je njezina nova knjiga pjesama. U nastavku čitamo velikane svjetske i domaće poezije devetnaestog i dvadesetog stoljeća - T.S. Elliota, W. Whitmana, Marine Cvetaeve, Josifa Brodskog, Eugenia Montalea i drugih.


Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Eme Pongrašić O zmaju koji je volio cvijeće. Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 19:35 poslušajte glazbeno dokumentarnu emisiju iz svijeta jazza, vječnih melodija i glazbenih zvijezda Zvjezdana prašina.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 19:30 u izravnome prijenosu poslušajte koncert iz Crvenoga ciklusa Zagrebačke filharmonije. U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Filharmonijin novi šef-dirigent Dawid Runtz ravna izvedbama simfonijske poeme Don Juan Richarda Straussa i Pete simfonije u e-molu Petra Iljiča Čajkovskog.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

U povodu smrti Krunoslava Kiće Slabinca i 21 sat emitiramo emisiju U dobrom društvu: Kićo Slabinac, a u 21:45 koncert U ozračju tambure: Krunoslav Kićo Slabinac uz TO HRT-a.Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.